Det er sjelden jeg koker en stek/skinke, men akkurat denne gangen bestemte jeg meg for å ty til kjelen da jeg skulle servere en røkt skinke. Litt fordi jeg hadde lyst til å forsøke noe nytt, og litt fordi det var et av forslagene på innpakningen.
Jeg var litt i tvil om jeg skulle vente med å publisere denne oppskriften til enten jul eller påske. Det hadde sikkert vært lurt, sånn med tanke på å få høyere besøkstall. Ja, for mens noen kanskje spiser skinke i julen, så spiser mange andre denne retten i påsken. Jeg derimot har ingen spesielle tradisjoner på denne røkt skinke, og kan fint spise det på en hvilken som helst søndag i året. Synes det derimot er litt morsomt at man endrer navnet på etiketten ut fra hva kalenderen viser; dvs juleskinke når det nærmer seg jul, påskeskinke mot påsken, og røkt skinke ellers i året.
Serveringstips! Det smaker også svært godt med fløtesaus til denne retten, eller servere den sammen med aspargestopper.
Håper det smaker!
Hei du
Hva kan man bruke kraften til etterpå? Tror min mor laget en hvit purresuppe og hadde litt av skinken til med deilige hjemmelaget Horn til.
Har du noen oppskrifter for bruk av kraft .
Hei Elin,
Akkurat i denne oppskriften trakk skinken med posen på, så det ble ikke så mye kraft er jeg redd. Men generelt sett så kan man jo koke ned kraften (redusere) og fryse den ned i porsjonsbokser. Så har man til saus, gryter, lapskaus mm, til en senere anledning.