Slik tilbereder du denne retten

  1. Start med å varme varme skinken. Skinken skal ha en kjernetemperatur opp mot 65-68 grader og trenger derfor å trekke i 1,5 – 2 timer (i posen), litt avhengig av hvor varmt du har vannet. Jeg pleier å bruke et termometer, for forsøker å ha vannet så nært opp mot 70 grader som mulig. På den måten risikerer jeg ikke at den ytterste delen av skinken får en mye høyere temperatur enn 70 grader. Har jeg ekstra god tid så varmer jeg vannet til ca 60 grader, og etter hvert øker temperaturen til rundt 70 grader.
  2. Stikk inn et steketermometer etter ca 1,5 time. Trenger den å ligge i vannet litt til, så forsøk å ha hullet i posen over vannet. La den ferdigtrukkede skinken ligge på benken og hvile i ca 20-30 minutter.
  3. Mens skinken trekker har du rikelig med tid til å lage kålrotstappen. Skrell kålrot, poteter og gulrot, og skjær kålroten og gulrotene opp i store biter. La grønnsakene koke i lettsaltet vann til de er møre (20-30 minutter, avhengige av størrelse).
  4. Når grønnsakene er ferdigkokte heller du vannet av kasserollen. Tilsett en liten klatt smør og matføte, og bruk en rotmoser/stapper til å lage en passe konsistens på kålrotstappen. Smak til med salt og pepper helt til slutt.
  5. Rett før servering skjærer du skinken opp i ca 0,5 cm tynne skiver og blander inn litt fersk bladpersille i kålrotstappen.

Serveringstips! Det smaker også svært godt med fløtesaus til denne retten, eller servere den sammen med aspargestopper.

Håper det smaker!

Røkt skinke med kålrotstappe