
Dette er en oppskrift på hvordan du kan lage rørt jordbær uten å bruke hverken sukker eller kunstig fortykningsmiddel. Denne oppskriften er utrolig enkel og både sunnere og rimeligere enn å kjøpe ferdigrørte jordbær.
Rørt jordbær passer perfekt både på brødskive, som topping på havregrynsgrøten eller kanskje på noen hjemmelagede frokostpannekaker.
Syltetøyet er holdbart 5-7 dager i kjøleskap, men pleier å bli oppspist lenge før den tid 🙂
Etter at jeg begynte å lage rørt jordbær selv har jeg nærmest sluttet å kjøpe syltetøy på butikken. Hjemmelaget er jo faktisk rimeligere enn hvis jeg skulle kjøpt et skikkelig syltetøy, inneholder ikke noe hvitt sukker, og har mye større andel bær enn de fleste ferdigvariantene.
Håper det faller i smak!

Dette pleier eg å laga me honning i stedet for sukrin avogte . Begge delar e kjempegodt !
Godt tips, det skal jeg forsøke 🙂