Rørte sukkerfrie jordbær med chiafrø

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Sukkerfrie rørte jordbær

Dette er en oppskrift på hvordan du kan lage rørt jordbær uten å bruke hverken sukker eller kunstig fortykningsmiddel. Denne oppskriften er utrolig enkel og både sunnere og rimeligere enn å kjøpe ferdigrørte jordbær.

Rørt jordbær passer perfekt både på brødskive, som topping på havregrynsgrøten eller kanskje på noen hjemmelagede frokostpannekaker.

Syltetøyet er holdbart 5-7 dager i kjøleskap, men pleier å bli oppspist lenge før den tid 🙂

Etter at jeg begynte å lage rørt jordbær selv har jeg nærmest sluttet å kjøpe syltetøy på butikken. Hjemmelaget er jo faktisk rimeligere enn hvis jeg skulle kjøpt et skikkelig syltetøy, inneholder ikke noe hvitt sukker, og har mye større andel bær enn de fleste ferdigvariantene.

Håper det faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Rørte sukkerfrie jordbær med chiafrø

4 fra 18 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 jordbær, ferske eller frosne

  • 0,75 dl 0,75 sukrin

  • 2 ss 2 chiafrø

Fremgangsmåte

  • Tin eventuelt frosne jordbær og hell av overflødig væske.
  • Ha jordbær, sukrin og chiafrø i en passende bolle, og bruk en sleiv til å røre dette godt sammen.
  • La de rørte jordbærene få stå i minst 30 minutter slik at chiafrøene får absorbert en del av væsken.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Dette pleier eg å laga me honning i stedet for sukrin avogte . Begge delar e kjempegodt !

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*