• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. oktober 2015

Rørte sukkerfrie jordbær med chiafrø

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sukkerfrie rørte jordbær

Dette er en oppskrift på hvordan du kan lage rørt jordbær uten å bruke hverken sukker eller kunstig fortykningsmiddel. Denne oppskriften er utrolig enkel og både sunnere og rimeligere enn å kjøpe ferdigrørte jordbær.

Rørt jordbær passer perfekt både på brødskive, som topping på havregrynsgrøten eller kanskje på noen hjemmelagede frokostpannekaker.

Syltetøyet er holdbart 5-7 dager i kjøleskap, men pleier å bli oppspist lenge før den tid 🙂

Etter at jeg begynte å lage rørt jordbær selv har jeg nærmest sluttet å kjøpe syltetøy på butikken. Hjemmelaget er jo faktisk rimeligere enn hvis jeg skulle kjøpt et skikkelig syltetøy, inneholder ikke noe hvitt sukker, og har mye større andel bær enn de fleste ferdigvariantene.

Håper det faller i smak!

Rørte jordbær med chiafrø (sukkerfritt)

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. oktober 2015
  • 8 porsjoner
  • 5 min
  • Skriv ut
Rørt jordbær med chiafrø
Ingredienser
  • 400 gram jordbær, ferske eller frosne
  • 0,75 dl sukrin
  • 2 ss chiafrø
Slik gjør du det
Steg 1
Tin eventuelt frosne jordbær og hell av overflødig væske.
Steg 2
Ha jordbær, sukrin og chiafrø i en passende bolle, og bruk en sleiv til å røre dette godt sammen.
Steg 3
La de rørte jordbærene få stå i minst 30 minutter slik at chiafrøene får absorbert en del av væsken.

 

Stikkord

  • Syltetøy

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Spicy gresskarsuppe med kylling
Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Relaterte innlegg

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)
3. november 2020

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

Enkel hummus
7. oktober 2020

Enkel hummus

Blåbærsyltetøy
3. september 2020

Blåbærsyltetøy

2 comments

  • Ane
    29. oktober 2015

    Dette pleier eg å laga me honning i stedet for sukrin avogte . Begge delar e kjempegodt !

    • Rolf-Anders
      29. oktober 2015

      Godt tips, det skal jeg forsøke 🙂

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales