Rørt rips

Hjemmelaget rørt rips

Når jeg er hjemme i nord er det stort sett bare ett pålegg det går i, og det er mammas rørte rips. Brødskive på brødskive kan jeg bare dytte ned med deilig hjemmerørt syltetøy, og det kjennes ut som at jeg aldri noen gang skal bli mett igjen..

Det er egentlig ikke noe spesielt med mammas rørte rips, men rips er ikke noe jeg så lett får tak i her på Østlandet. Da er det bestandig kjekt å gjøre et dypdykk i en av de store fryserne når jeg er nordpå, og ta med en god porsjon bær når jeg reiser sørover igjen.

Rørt rips oppbevares i kjøleskapet eller kan fryses ned. Syltetøyet smaker kjempegodt på nystekte vafler eller hjemmelaget grovbrød.

Jeg liker best syltetøy som ikke er så tyntflytende, og pleier derfor å tilsette litt frysepulver når jeg rører rips. Dette er veldig individuelt hvordan man liker konsistensen, og du behøver ikke tilsette frysepulver dersom du synes konsistensen er fin uten.

Håper syltetøyet faller i smak!

Rørt rips

Rørt rips

Ingredienser

  • 300 gram rips
  • 75 gram sukker
  • 1-2 ts Certo/Tørslefs frysepulver (valgfritt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Tin bærene om de er frosne.
Steg 2
Bland sukker med eventuelt frysepulver. Ha sukkerblandingen og ripsene i en bolle og rør med en sleiv til bærene blir lett most. Mengden sukker bestemmer du selv etter egen smak. Selv beregnet jeg cirka 1/4-1/3 sukker. Behold gjerne noen hele bær i syltetøyet, det både ser godt ut og er små ekstra smaksfulle bomber.
Steg 3
Ha den rørte ripsen over i et passe stort glass.