Rørte blåbær

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Rørte blåbær

En av sensommerens høydepunkter er blåbær, eller nærmere bestemt rørte blåbær. Ikke bare smaker det fantastisk godt på pannekaker, men også på vafler og brødskiva er det få ting som smaker bedre. Det er nesten ubegrenset hvor mange skiver med rørte blåbær jeg kan trykke nedpå når jeg først går i gang, og syltetøyglasset blir tomt lenge før jeg kjenner metthetsfølelsen. Derfor var lykken stor da jeg forrige helg oppdaget at blåbærene rundt hytta på fjellet begynte å bli modne. Det er fortsatt litt tidlig i sesongen der enda, men i løpet av en liten time hadde jeg plukket et halvt kilo blåbær. Om et par-tre uker er det nok enda mer som er modent, og jeg gleder meg allerede til å kunne fylle opp fryseren med flere bokser av både rørte blåbær og hele bær, som skal nytes utover vinteren.

Lurer du på hva du kan lage av alle blåbærene du har plukket? Her er noen tips:

Dersom du foretrekker blåbærsyltetøy så er det ikke noe i veien for å koke bærene, men personlig synes jeg rørte blåbær er hakket bedre. Holdbarheten blir kanskje noe kortere, men ved å ikke koke bærene så ivaretar man samtidig mye mer av den deilige smaken og ferskhetsfølelsen.

Rørte blåbær

4 fra 21 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Mengde

2

glass
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 blåbær

  • 150 gram 150 sukker

  • 1,5 ts 1,5 frysepulver

Fremgangsmåte

  • Ha blåbærene i en bolle.
  • Bland sammen sukker og frysepulver. Frysepulveret gjør at konsistensen på de rørte bærene blir tykkere. Liker du at et mer tyntflytende blåbærsyltetøy så utelater du frysepulveret.
  • Hell sukkerblandingen over blåbærene og rør/mos de med en tresleiv. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin med påmontert K-spade. Smak deg frem til riktig mengde sukker, da dette vil variere ut i fra hvor søte bærene er.
  • Ha rørte blåbær over i rene syltetøyglass eller en annen tett beholder. Oppbevares i kjøleskap eller fryses ned.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*