Slik lager du rösti

  1. Skrell 7-8 mellomstore poteter og riv de grovt på et rivjern. Ha potetraspet over i en bolle, sammen med salt, pepper, finhakket hvitløk og litt fersk persille (eller noen andre urter)
  2. Forsøk å klemme mest mulig væske ut av potetene, enten ved å legge potetraspet i et rent kjøkkenhåndkle eller gjøre det for hånd etter beste evne. Selv pakket jeg potetraspet inn i et kjøkkenhåndkle og vred mest mulig av væsken ut.
  3. Smelt smøret i en liten stekepanne og trykk potetraspet så godt du greier ned i panna. Det er viktig at du presser raspet mest mulig sammen i panna, slik at röstipotetene henger godt sammen.
  4. Stek potetene på medium høy varme, i ca 8-10 minutter på hver side. Et godt tips er å bruke en tallerken eller et lokk når du snur röstien i stekepannen.
  5. Legg potetkaken forsiktig over på et bakepapir og etterstek den videre i ovnen på ca 200 grader i rundt 10 minutter.

Håper oppskriften faller i smak!

 

Mer om oppskriftsutfordringen

Forrige måned var det beter som var temaet, og i løpet av noen uker ble det produsert rundt 70 herlige beteoppskrifter på tvers av ulike matblogger.

Nå har denne månedens utfordring såvidt startet, men i løpet av kort tid vil det komme mange flere fristende og inspirerende oppskrifter fra andre bloggere. Så følg med!

Noen av innslagene som har kommet inn denne måneden:

Ovnsbakte poteter med timian
Ovnsbakte poteter fra Mat på Border
Potettårn fra Bord for to
Potettårn fra Bord for to
Lomper fra My Nordic Kitchen
Lomper fra My Nordic Kitchen
Middelshav-inspirert potetstappe fra Aichas Mat
Middelshav-inspirert potetstappe fra Aichas Mat