Rösti / Røstipoteter

Rösti

Rösti, eller røstipoteter, er en sveitsisk potetrett som jeg fremover kommer til å lage mye hyppigere, for fader så digg dette var. Rösti er kort fortalt raspede poteter blandet med salt og diverse urter, stekt i en stekepanne. Du får en fantastisk fin sprø overflate på potetene, og er en rett som passer svært godt til både stekte kjøtt- og fiskeretter eller kanskje som et innslag på tapasbordet.

Pepperbiff med rösti og persillerotpué

Timingen for denne oppskriften er  heller ikke helt ubegrunnet. Du skjønner jeg har også denne måneden kastet meg på oppskriftsutfordringen, og nå er det poteter som er temaet. Denne gangen er det Ina-Janine bak bloggen Mat på Bordet, som har stafettpinnen. Hennes eget bidrag var disse fristende ovnsbakte potetene med timian.

Du kan lese mer om denne utfordringen i mitt forrige bidrag til matbloggutfordringen – Brownies med rødbeter og dadler eller sjekk #oppskriftsutfordringen på Instagram for å bli inspirert. Det er også under denne hashtaggen innslagene til denne månedens utfordring vil ligge, så jeg anbefaler deg uansett å følge med på den.

Rösti - En deilig sveitisk potetrett

Rösti

Ingredienser

  • 7-8 poteter
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • Fersk persille
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

Steg 1
Skrell 7-8 mellomstore poteter og riv de grovt på et rivjern. Ha potetraspet over i en bolle, sammen med salt, pepper, finhakket hvitløk og litt fersk persille (eller noen andre urter)
Steg 2
Forsøk å klemme mest mulig væske ut av potetene, enten ved å legge potetraspet i et rent kjøkkenhåndkle eller gjøre det for hånd etter beste evne. Selv pakket jeg potetraspet inn i et kjøkkenhåndkle og vred mest mulig av væsken ut.
Steg 3
Smelt smøret i en liten stekepanne og trykk potetraspet så godt du greier ned i panna. Det er viktig at du presser raspet mest mulig sammen i panna, slik at röstipotetene henger godt sammen.
Steg 4
Stek potetene på medium høy varme, i ca 8-10 minutter på hver side. Et godt tips er å bruke en tallerken eller et lokk når du snur röstien i stekepannen.
Steg 5
Legg potetkaken forsiktig over på et bakepapir og etterstek den videre i ovnen på ca 200 grader i rundt 10 minutter.

Forsøkte disse potetene i går og ble svært fornøyd! 🙂