Rösti / Røstipoteter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Rösti

Rösti, eller røstipoteter, er en sveitsisk potetrett som jeg fremover kommer til å lage mye hyppigere, for fader så digg dette var. Rösti er kort fortalt raspede poteter blandet med salt og diverse urter, stekt i en stekepanne. Du får en fantastisk fin sprø overflate på potetene, og er en rett som passer svært godt til både stekte kjøtt- og fiskeretter eller kanskje som et innslag på tapasbordet.

Pepperbiff med rösti og persillerotpué

Håper oppskriften faller i smak!

Rösti / Røstipoteter

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørKjøkken: SveitsiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 7-8 poteter

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 fedd hvitløk

  • Fersk persille

  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  • Skrell 7-8 mellomstore poteter og riv de grovt på et rivjern. Ha potetraspet over i en bolle, sammen med salt, pepper, finhakket hvitløk og litt fersk persille (eller noen andre urter)
  • Forsøk å klemme mest mulig væske ut av potetene, enten ved å legge potetraspet i et rent kjøkkenhåndkle eller gjøre det for hånd etter beste evne. Selv pakket jeg potetraspet inn i et kjøkkenhåndkle og vred mest mulig av væsken ut.
  • Smelt smøret i en liten stekepanne og trykk potetraspet så godt du greier ned i panna. Det er viktig at du presser raspet mest mulig sammen i panna, slik at röstipotetene henger godt sammen.
  • Stek potetene på medium høy varme, i ca 8-10 minutter på hver side. Et godt tips er å bruke en tallerken eller et lokk når du snur röstien i stekepannen.
  • Legg potetkaken forsiktig over på et bakepapir og etterstek den videre i ovnen på ca 200 grader i rundt 10 minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Én kommentar

  1. Forsøkte disse potetene i går og ble svært fornøyd! 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*