Røstipoteter med chorizo og persille

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Røsti med chorizo og persille

Synes du de tradisjonelle kokte potetene fort kan bli litt kjedelige? Lag noen deilige røstipoteter som tilbehør neste gang. Denne varianten er blant annet med chorizo og persille, og så god at den fint kan fungere som en liten rett i seg selv.

Om du ikke er så glad i chorizo eller kanskje ønsker en kjøttfri variant så kan du også finne en enklere röstivariant her.

Røstipoteter er nydelig til nesten all slags kjøtt og fisk, men kan også nytes som en egen rett for den som er veldig glad i poteter.

Håper det smaker!

Rösti med chorizo og persille

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • 6 stk middels store poteter

  • 60 gram chorizo

  • 1 ts salt

  • Pepper

  • 1/2 potte persille

  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og riv de grovt på et rivjern. Ha potetraspet over i et dørslag sammen med salt, pepper, finhakket hvitløk og litt fersk persille (eller andre urter)
  • Klem mest mulig væske ut av potetene ved å presse potetraspet mot sidene i dørslaget eller ved å klemme sammen med nevene.
  • Skjær chorizo i biter som så stekes lett i en varm panne. Bland så den ferdigstekte chorizoen med potetraspet.
  • Smelt smøret i en liten stekepanne og trykk potetraspet så godt du greier ned i panna. Det er viktig at du presser raspet mest mulig sammen i panna, slik at röstipotetene henger godt i hop.
  • Stek røstien på medium varme, i ca 10-15 minutter på hver side, under lokk. Et godt tips er å bruke en tallerken eller et lokk når du snur röstien i stekepannen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*