• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
22. januar 2019

Røstipoteter med chorizo og persille

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Røsti med chorizo og persille

Synes du de tradisjonelle kokte potetene fort kan bli litt kjedelige? Lag noen deilige røstipoteter som tilbehør neste gang. Denne varianten er blant annet med chorizo og persille, og så god at den fint kan fungere som en liten rett i seg selv.

Rösti med chorizo og persille

Om du ikke er så glad i chorizo eller kanskje ønsker en kjøttfri variant så kan du også finne en enklere röstivariant her.

Røstipoteter er nydelig til nesten all slags kjøtt og fisk, men kan også nytes som en egen rett for den som er veldig glad i poteter.

Håper det smaker!

Rösti med chorizo og persille

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 22. januar 2019
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Røstipoteter med chorizo
Ingredienser
  • 6 middels store poteter
  • 60 gram chorizo
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • 1/2 krukke persille
  • 1 ss smør
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell potetene og riv de grovt på et rivjern. Ha potetraspet over i et dørslag sammen med salt, pepper, finhakket hvitløk og litt fersk persille (eller andre urter)
Steg 2
Klem mest mulig væske ut av potetene ved å presse potetraspet mot sidene i dørslaget eller ved å klemme sammen med nevene.
Steg 3
Skjær chorizo i biter som så stekes lett i en varm panne. Bland så den ferdigstekte chorizoen med potetraspet.
Steg 4
Smelt smøret i en liten stekepanne og trykk potetraspet så godt du greier ned i panna. Det er viktig at du presser raspet mest mulig sammen i panna, slik at röstipotetene henger godt i hop.
Steg 5
Stek røstien på medium varme, i ca 10-15 minutter på hver side, under lokk. Et godt tips er å bruke en tallerken eller et lokk når du snur röstien i stekepannen.

 

Stikkord

  • røstipoteter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Varm og mørk sjokolade
Enkel tacogryte

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
46delinger