Røstipoteter med chorizo og persille

Røsti med chorizo og persille

Synes du de tradisjonelle kokte potetene fort kan bli litt kjedelige? Lag noen deilige røstipoteter som tilbehør neste gang. Denne varianten er blant annet med chorizo og persille, og så god at den fint kan fungere som en liten rett i seg selv.

Rösti med chorizo og persille

Om du ikke er så glad i chorizo eller kanskje ønsker en kjøttfri variant så kan du også finne en enklere röstivariant her.

Røstipoteter er nydelig til nesten all slags kjøtt og fisk, men kan også nytes som en egen rett for den som er veldig glad i poteter.

Håper det smaker!

Rösti med chorizo og persille

Røstipoteter med chorizo

Ingredienser

  • 6 middels store poteter
  • 60 gram chorizo
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • 1/2 krukke persille
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

Steg 1
Skrell potetene og riv de grovt på et rivjern. Ha potetraspet over i et dørslag sammen med salt, pepper, finhakket hvitløk og litt fersk persille (eller andre urter)
Steg 2
Klem mest mulig væske ut av potetene ved å presse potetraspet mot sidene i dørslaget eller ved å klemme sammen med nevene.
Steg 3
Skjær chorizo i biter som så stekes lett i en varm panne. Bland så den ferdigstekte chorizoen med potetraspet.
Steg 4
Smelt smøret i en liten stekepanne og trykk potetraspet så godt du greier ned i panna. Det er viktig at du presser raspet mest mulig sammen i panna, slik at röstipotetene henger godt i hop.
Steg 5
Stek røstien på medium varme, i ca 10-15 minutter på hver side, under lokk. Et godt tips er å bruke en tallerken eller et lokk når du snur röstien i stekepannen.