Ruccolasalat med pærer, chevre og honningglassert valnøtter

Ruccolasalat med pærer, chevre og glasserte valnøtter

Det er ikke hver dag jeg glimter til med en forrett til middag, men det er jo veldig gøy å gjøre litt ekstra ut av middagen dersom man har tiden til rådighet. Her om dagen laget jeg en spennende ruccolasalat, med pærer, honninglasserte valnøtter og grillet chevre. Den ble utrolig god, og var overraskende kjapp og enkel å lage.

Ruccolasalaten hadde jeg høstet fra egen (balkong)hage, som har vært vårens og sommerens grønne prosjekt. Ikke bare er det skikkelig kortreist, men det smaker også ekstra godt når man vet at men selv har dyrket det. Nå er det ikke lenge til også tomatene er modne, og du kan tro jeg gleder meg. I tillegg så pynter jo den vesle hagen min også opp balkongen vi har.

Banner - Mat du blir glad av

Ruccolasalat med pærer, chevre og honningglassert valnøtter

4 fra 4 vurderinger
Type rett: Middager uten kjøttNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

15

minutter

Denne ruccolasalaten kan enten serveres som en deilig forrett, som et kjøttfri lite måltid, eller som tilbehør til sommerens grillmat, stekt kjøtt eller fisk.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 25 gram 25 ruccolasalat

  • 1 stk 1 pære

  • 6 stk 6 jordbær

  • 75 gram 75 chevre

  • honningglasserte valnøtter
  • 1 neve 1 valnøtter

  • 1/2 ss 1/2 smør

  • 1/2 ss 1/2 honning

  • 1 klype 1 flaksalt

  • 1 ss 1 sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Skyll salat, jordbær og pære. Del pæren i to, fjern kjernehuset, og kutt den så opp i tynne skiver. Jordbærene deles i to eller fire, avhengig av hvor stor de er.
  • Rist valnøttene kjapt i en varm og tørr stekepanne. Tilsett smør og stek videre et lite minutt før du har i honningen. Bland valnøttene inn i blandingen av smør og honning. Skvis over litt sitronsaft og ha over en klype med flaksalt før du drar stekepannen bort fra varmen.
  • Plasser chevren på et bakepapirkledd stekebrett og grill den under stekeovnsgrillen et par minutter, eller til den blir gyllen. Dette kan også gjøres samtidig som du steker valnøttene.
  • Anrett salat, jordbær, pærer, chevre og honningglasserte valnøtter på to tallerkener.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*