• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. juli 2019

Ruccolasalat med pærer, chevre og honningglassert valnøtter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ruccolasalat med pærer, chevre og glasserte valnøtter

Det er ikke hver dag jeg glimter til med en forrett til middag, men det er jo veldig gøy å gjøre litt ekstra ut av middagen dersom man har tiden til rådighet. Her om dagen laget jeg en spennende ruccolasalat, med pærer, honninglasserte valnøtter og grillet chevre. Den ble utrolig god, og var overraskende kjapp og enkel å lage.

Ruccolasalaten hadde jeg høstet fra egen (balkong)hage, som har vært vårens og sommerens grønne prosjekt. Ikke bare er det skikkelig kortreist, men det smaker også ekstra godt når man vet at men selv har dyrket det. Nå er det ikke lenge til også tomatene er modne, og du kan tro jeg gleder meg. I tillegg så pynter jo den vesle hagen min også opp balkongen vi har.

Ruccolasalat med pærer, chevre og honningglassert valnøtter

Denne ruccolasalaten kan enten serveres som en deilig forrett, som et kjøttfri lite måltid, eller som tilbehør til sommerens grillmat, stekt kjøtt eller fisk.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. juli 2019
  • 2-3 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Ruccolasalat med pærer, chevre og glasserte valnøtter
Ingredienser
  • 25-40 gram ruccolasalat
  • 1 pære
  • 4-6 jordbær
  • 75 gram chevre
  • honningglasserte valnøtter
  • 1 god neve valnøtter
  • 1/2 ss smør
  • 1/2 ss honning
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ss sitronsaft
Slik gjør du det
Steg 1
Skyll salat, jordbær og pære. Del pæren i to, fjern kjernehuset, og kutt den så opp i tynne skiver. Jordbærene deles i to eller fire, avhengig av hvor stor de er.
Steg 2
Rist valnøttene kjapt i en varm og tørr stekepanne. Tilsett smør og stek videre et lite minutt før du har i honningen. Bland valnøttene inn i blandingen av smør og honning. Skvis over litt sitronsaft og ha over en klype med flaksalt før du drar stekepannen bort fra varmen.
Steg 3
Plasser chevren på et bakepapirkledd stekebrett og grill den under stekeovnsgrillen et par minutter, eller til den blir gyllen. Dette kan også gjøres samtidig som du steker valnøttene.
Steg 4
Dander salat, jordbær, pærer, chevre og honningglasserte valnøtter på to tallerkener.

 

Serveres mens ost og valnøtter fortsatt er lunkne.

Håper det smaker!

Forrett med pærer, chevre og honningglassert valnøtter

Stikkord

  • grillsalat
  • salat
  • Tilbehør til grillmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

12 salater du må teste i sommer
Risotto uten hvitvin

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales