
Forrige helg bakte jeg rundstykker med havre og solsikke, og skal jeg tro på tilbakemeldingene jeg fikk underveis i sosiale medier så kommer denne oppskriften til å bli tatt godt i mot blant mange følgere. Rundstykkene ble utrolig saftige og luftige, og selv etter en runde i fryseren så føles de nesten som nybakte. Disse rundstykkene er full av deilige solsikkekjerner, og ikke bare setter solsikkekjernene ekstra god smak, men gjennom bløtlegging er de også med på å tilføre fuktighet til rundstykkene. Jeg anbefaler deg derfor å bløtlegge både solsikkekjerner og havregryn minst et par timer i forveien, men gjerne legg de i bløt allerede kvelden i forveien om du har anledning. Bløtlegging er ikke medberegnet i tiden på denne oppskriften, siden den kan variere såpass mye.
Idéen bak disse rundstykkene fikk jeg egentlig da en følger spurte om jeg hadde forsøkte å lage de luftige rundstykkene med solsikkekjerner. Det hadde jeg jo ikke, men kunne ikke forestille meg annet enn at det måtte bli en stor suksess. Med litt justering av den opprinnelige oppskriften kom det altså en ny rundstykkeoppskrift ut, takket var en hyggelig følger. Disse kommer jeg definitivt til å lage igjen.
Rundstykkene er ganske fine, men det er ikke noe i veien for å erstatte noe av det siktede melet med en større andel sammalt hvete. Men husk også at det er enklere å få til et luftig og ikke-smulete resultat jo finere deigen er.
Som du ser av bildene så penslet jeg rundstykkene med egg og drysset over solsikkekjerner. Synes du det er irriterende med disse kjernene på toppen, så dropper du bare det.
Håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften på rundstykker med havre og solsikke.
Fantastiske rundstykkeoppskrift👌👌
Endelig fant jeg den perfekte oppskrift på avlange og myke rundstykker! Luftige og lette, og veldig god smak. Tusen takk, disse blir en gjenganger her i huset.
Tusen takk 🙂 Det setter jeg veldig pris på å få tilbakemelding om 🙂
Nydelige😍👏
Ser super lækre ud og jeg har lyst at lave dem!
Men først lige et par spg.:
1)Hvad er “sammalt hvete”?, og hvad kan det evt. erstattes med?
2)Hvor meget er 1/2 ps tørgær?
Tusen takk 🙂
1. fuldkornsmel (af hvede) tror jeg det heter på dansk.
2. 1/2 pose er 6 gram tørgær