Eltefrie rundstykker med rug

Lages på: 12 timer Nivå: Enkel
Eltefrie rugrundstykker

Noe av det jeg liker best med de eltefrie rundstykkene er at de er perfekte til helgefrokosten. Man rører sammen deigen på få 4-5 minutter kvelden i forveien, deretter er det bare forme og steke de neste morgen. Det er få ting som er så godt som nystekte rundstykker til frokost.

I dag deler jeg en oppskrift på eltefrie rundstykker med rug. Synes ofte at brød og rundstykker blir ekstra gode dersom man har i litt rugmel. De nystekte rundstykkene ble nytt med rørt jordbærsyltetøy, kan du tenke deg noe bedre?

Tips! Eltefrie oppskrifter kan ofte være litt utfordrende i starten. Dersom du opplever at deigen er veldig klissete etter hevetiden kan du også sette rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett med skjeer, eller steke de i muffinsformer.

nystekte rundstykker med jordbærsyltetøy

Jeg har tidligere også delt andre eltefrie oppskrifter, blant annet eltefrie speltrundstykker, 120% grove rundstykker eller eltefrie rundstykker med gresskarkjerner.

Håper oppskriften faller i smak!

Eltefrie rundstykker med rug

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Antall

10

stk
Tilberedning + heving

11

timer 
Steketid

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 275 gram rugmel

 • 325 gram hvetemel

 • 1 ts salt

 • 1/2 ts tørrgjær

 • 4,5 dl vann

Fremgangsmåte

 • Sett deigen. Ha mel, salt og gjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og rør deigen kjapt sammen med en sleiv eller skje. Du kan så klart også bruke hendene om du foretrekker, men deigen skal ikke eltes, men bare røres kjapt sammen. Konsistensen skal være som en lett klissete deig, ikke tørr og heller ikke som en røre. Deigen vil bli litt mere klissete etter hevingen. Legg et lokk eller plastfolie over bollen og la den heve i romtemperatur, i 10-12 timer.
 • Tid for utbaking. Ha deigen over på et godt melet underlag. Dra deigen utover til et slags rektangel, og brett hjørnene inn mot midten. Strø over godt med mel, siden deigen gjerne kan være litt klissete. Gjenta prosessen med å dra utover deigen og brette den mot midten et par ganger.
 • Rull deigen til en avlang pølse og del den opp i 8-10 like store emner. Form hvert emne til rundstykker, eller bare sett emnene slik de er rett på et bakepapirkledd stekebrett.
 • Legg et klede over rundstykkene og la de heve i 20-40 minutter. Sett i mellomtiden ovnen på 250 grader vanlig over- og undervarme.
 • Steking. Senk steketemperaturen til 220 grader idet du setter brettet med rundstykker inn i ovnen. La de steke steke i cirka 12-15 minutter, til de er gjennomstekte og begynner å bli lett gyldne. Avkjøl rundstykkene på rist. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

 1. Her ble frustrasjonen stor da jeg måtte stå i 30 minutter og skure kjøkkenbenken etter en deig som bare var en eneste stor røre etter 11 timers heving.. 🙁 Bedre lykke neste gang, til meg selv.

  • Rolf-Anders Vollan

   Nei og nei, det høres ut som at deigen fikk for lite mel eller for mye væske. Dette har jeg aldri opplevd selv, selv om deigen blir litt mer klissete gjennom den lange hevetiden 🙁 Jeg skal forsøke å presisere dette med konsistens på deigen i oppskriften, slik at ikke andre går på samme blemme som deg!

   • Det er sikkert lurt! 🙂 Jeg har tidligere prøvd flere av dine oppskrifter og syns de har blitt supergode, men disse eltefrie rundstykkene hadde jeg ikke helt hellet med på første forsøk, dessverre! 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

     Jeg får teste oppskriften i helgen, så jeg får kvalitetssikret den 🙂 Takk for at du sier i fra! Hyggelig at de andre oppskriftene har falt i smak da, det er veldig godt å høre 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*