
Noe av det jeg liker best med de eltefrie rundstykkene er at de er perfekte til helgefrokosten. Man rører sammen deigen på få 4-5 minutter kvelden i forveien, deretter er det bare forme og steke de neste morgen. Det er få ting som er så godt som nystekte rundstykker til frokost.
I dag deler jeg en oppskrift på eltefrie rundstykker med rug. Synes ofte at brød og rundstykker blir ekstra gode dersom man har i litt rugmel. De nystekte rundstykkene ble nytt med rørt jordbærsyltetøy, kan du tenke deg noe bedre?
Tips! Eltefrie oppskrifter kan ofte være litt utfordrende i starten. Dersom du opplever at deigen er veldig klissete etter hevetiden kan du også sette rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett med skjeer, eller steke de i muffinsformer.

Jeg har tidligere også delt andre eltefrie oppskrifter, blant annet eltefrie speltrundstykker, 120% grove rundstykker eller eltefrie rundstykker med gresskarkjerner.
Håper oppskriften faller i smak!
Her ble frustrasjonen stor da jeg måtte stå i 30 minutter og skure kjøkkenbenken etter en deig som bare var en eneste stor røre etter 11 timers heving.. 🙁 Bedre lykke neste gang, til meg selv.
Nei og nei, det høres ut som at deigen fikk for lite mel eller for mye væske. Dette har jeg aldri opplevd selv, selv om deigen blir litt mer klissete gjennom den lange hevetiden 🙁 Jeg skal forsøke å presisere dette med konsistens på deigen i oppskriften, slik at ikke andre går på samme blemme som deg!
Det er sikkert lurt! 🙂 Jeg har tidligere prøvd flere av dine oppskrifter og syns de har blitt supergode, men disse eltefrie rundstykkene hadde jeg ikke helt hellet med på første forsøk, dessverre! 🙂
Jeg får teste oppskriften i helgen, så jeg får kvalitetssikret den 🙂 Takk for at du sier i fra! Hyggelig at de andre oppskriftene har falt i smak da, det er veldig godt å høre 🙂