
Tidligere denne uken laget jeg noen utrolig gode rundstykker med solsikkekjerner. Hadde nesten helt glemt hvor god smak solsikkekjernene setter på baksten. Denne gangen bestemte jeg meg for å ikke lage de fullt så grove, så de ble halvgrove i følge brødskalaen. Samtidig så brukt jeg litt grovere meltyper enn det jeg vanligvis pleier å bruke. Om du vil ha de litt grovere så kan du enkelt bare erstatte noe av det siktede hvetemelet med en grovere meltype. Like du best rundstykker uten hele frø og korn, kan jeg anbefale å teste ut oppskriften på enkle grove rundstykker eller luftige rundstykker.
For å få et ekstra saftig resultat anbefaler jeg å legge solsikkekjernene i bløt først. Hvis ikke vil du risikere at disse trekker fuktighet fra baksten, og resultatet blir ikke like bra. Det gjelder egentlig all brødbakst hvor man baker med hele frø og korn, og du kan med hell gjøre det med de grove meltypene også.
Oppskriften gir 24 rundstykker og egner seg også veldig godt til å fryse ned.


