Rundstykker med solsikkekjerner

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Enkel
Rundstykker med solsikkekjerner

Tidligere denne uken laget jeg noen utrolig gode rundstykker med solsikkekjerner. Hadde nesten helt glemt hvor god smak solsikkekjernene setter på baksten. Denne gangen bestemte jeg meg for å ikke lage de fullt så grove, så de ble halvgrove i følge brødskalaen. Samtidig så brukt jeg litt grovere meltyper enn det jeg vanligvis pleier å bruke. Om du vil ha de litt grovere så kan du enkelt bare erstatte noe av det siktede hvetemelet med en grovere meltype. Like du best rundstykker uten hele frø og korn, kan jeg anbefale å teste ut oppskriften på enkle grove rundstykker eller luftige rundstykker.

For å få et ekstra saftig resultat anbefaler jeg å legge solsikkekjernene i bløt først. Hvis ikke vil du risikere at disse trekker fuktighet fra baksten, og resultatet blir ikke like bra. Det gjelder egentlig all brødbakst hvor man baker med hele frø og korn, og du kan med hell gjøre det med de grove meltypene også.

Oppskriften gir 24 rundstykker og egner seg også veldig godt til å fryse ned.

Rundstykker med solsikke
Nystekte rundstykker

Rundstykker med solsikkekjerner

0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Antall

24

rundstykker
Tilberedning

3

timer 
Steketid

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bløtlegging
  • 150 gram 150 solsikkekjerner

  • 200 gram 200 vann

  • Deig
  • 700 gram 700 siktet hvetemel

  • 150 gram 150 sammalt hvete, finmalt

  • 200 gram 200 sammalt hvete, grovmalt

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 pose 1/2 tørrgjær

  • 400 gram 400 vann

  • 200 gram 200 appelsinjuice

  • 1 stk 1 egg

  • 1/2 dl 1/2 solsikkeolje

Fremgangsmåte

  • Legg solsikkekjernene i bløt minimum en time før du går i gang med bakingen. Om du ikke har tid til det tilsetter du oppgitt solsikkekjerner og vann sammen med resten av deigen.
  • Ha de oppbløtte solsikkekjernene, med resterende vann, i en bakstbolle. Tilsett hvetemelet, saltet og tørrgjæren. Bland godt og ha så i vann, appelsinjuice og egg. Elt deigen i cirka 20 minutter ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Tilsett så solsikkeolje, og elt videre i 5 minutter, til du har en elastisk rundstykkedeig.
  • Dekk til bollen med et lokk eller en folie, og la deigen heve i 1 – 1,5 time i romtemperatur. Den skal doble seg i størrelse.
  • Ha den ferdighevede deigen over på et melet underlag. Strek deigen utover til et rektangel og brett inn hjørnene mot midten. Gjenta prosessen noen ganger, til du kjenner at deigen strammer seg opp. Rull den så utover til en lang pølse, og del den opp i 24 like store biter. Trill hvert emne utover til rundstykker, som fordeles utover to bakepapirkledde stekebrett.
  • Dekk til stekebrettene med et klede og la rundstykkene etterheve i 45 minutter. I mellomtiden setter du ovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Stek rundtstykkene i 14-15 minutter nest nederst i ovnen, til rundstykkene er gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*