Rypebryst med fløtesaus og potetstappe

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Rypebryst med fløtesaus

Tidligere i år så laget jeg en kjempegod rypemiddag, nemlig rypebryst med fløtesaus og potetstappe. Egentlig er det en skam at jeg ikke har delt oppskriften med dere tidligere, men enkelte ganger så har jeg så mange oppskrifter liggende at jeg rett og slett ikke får somlet meg til å legge den ut.

Rypebryst er en skikkelig delikatesse av en råvare, og med dens markante viltsmak så er det nærmest definisjonen på norsk natur. Brystene fant jeg frosne i frysedisken, så denne gangen slapp jeg å flå fuglen. Brystene er forholdsvis små og veldig magre, derfor må man være forsiktig ved steking. Bruk godt med smør, og gi de kun et minutt eller to på hver side, slik at du ikke oversteker de. Bruker du steketermometer, er perfekt kjernetemperatur 58 grader.

  • Lyst på dessert til rypebrystene? Da kan multekrem være et godt alternativ.

Rypebryst med fløtesaus og potetstappe

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

35

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 400 gram rypebryst

  • Salt og pepper

  • 3 ss smør

  • Fløtesaus
  • 2 stk sjalottløk

  • 2 dl fløte

  • 1 ss soyasaus

  • 1/4 ts timian

  • Salt og pepper

  • Potetstappe
  • 600 gram poteter

  • 1/2 dl melk

  • 1 ss smør

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • 3 stk sjampinjong

  • 1/4 stk sellerirot

  • Smør til steking

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene i usaltet vann. Koketiden er avhengig av type poteter og størrelse.
  • Mens potetene koker kan du gå i gang med fløtesausen. Rens og finhakk sjalottløken, og surr den så på medium varme i litt smør i en liten kasserolle. Tilsett fløte, soyasaus og timian, og la sausen koke i 10-15 minutter på lav varme. Blir den veldig tykk kan du spe på med litt mer fløte eller melk. Bruk en stavmikser til å bli kvitt løkbitene. Smak til med salt og pepper.
  • Hell kokevannet av potetene og bruk en rotmoser til å lage en grov potetstappe. Ha i melk og smør, og smak til med salt og pepper.
  • Gjør klar sopp og sellerirot. Soppen deles opp i skiver, og selleriroten skrelles og kuttes i små terninger.
  • Varm en stekepanne og ha i godt med smør. Krydre rypebrystene med salt og pepper. Stek de så 1-2 minutter på hver side, mens du øser smøret over brystene. Legg de over på et fat for hvile.
  • Stek så soppen og selleriroten i smør til selleriroten er mør. Kvern over salt og pepper.
  • Server stekte rypebryst med hjemmelaget potetstappe, fløtesaus og pannestekt sopp og sellerirot. Dryss gjerne over litt fersk timian rett før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*