Saag med kylling

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Saag

Har du smakt saag? Saag er en indisk curry laget av spinat og en rekke krydre. I dag tenkte jeg å dele en av mine siste favoritter fra det indiske kjøkken, nemlig saag med kylling. Servert med hjemmelagede roti med hvitløk og en raita.

Saag tar kanskje litt tid å lage, og er kanskje ikke den lekreste retten å diske opp med, men du verden så godt det er. I tillegg så vil jeg jo påstå at det er en rimelig sunn middagsrett.

Saag med kylling

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: IndiskNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 600 gram lårfilet av kylling

  • 2 stk gule løk

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 ss finhakket ingefær

  • 1-2 chili

  • 1 ts malt koriander

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ts spisskummen

  • 2 ts garam masala

  • 1 ts salt

  • 200 gram spinat

  • Forslag til tilbehør
  • Raita

  • Nanbrød eller Roti

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Surr først løken i 6-8 minutter i litt olje, til myken er blank og myk. Tilsett så finhakket ingefær, hvitløk og chili, og surr videre i et par-tre minutter før du har i tomatpuré. Rør i blandingen og surr videre i et lite minutt eller to. Ha løkblandingen over i en blender eller foodprosessor (eller bruk stavmikser). Tilsett en halv desiliter vann og kjør blandingen sammen slik at du har en tykk puré.
  • Skjær lårfiletene i to. Stek kyllingen i en klunk olje i en varm stekepanne. Beregn cirka 5-6 minutter steketid, og snu kyllingen slik at den blir jevnt stekt. Tilsett gurkemeie, spisskummen og garam masala. Krydre kyllingen med salt
  • Ha løkblandingen sammen med kyllingen. Tilsett nok vann slik at du har en tykk saus. Kok opp og la gryten koke på lav varme i 15-20 minutter. Spe på med mer vann underveis dersom den blir for tykk.
  • Ha spinat og cirka 1/2 dl vann i en kasserolle. Damp spinaten til den faller sammen. Kjør den til myk puré ved hjelp av stavmikser eller foodprosessor.
  • Smak til kyllinggryten med eventuelt mer salt.
  • Rør spinatpuréen såvidt inn i kyllinggryten rett før gryten settes på bordet. Server saag med hjemmelaget raita, chapati, nanbrød eller ris. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*