Saag med kylling

Saag

Har du smakt saag? Saag er en indisk curry laget av spinat og en rekke krydre. I dag tenkte jeg å dele en av mine siste favoritter fra det indiske kjøkken, nemlig saag med kylling. Servert med hjemmelagede roti med hvitløk og en raita.

Saag tar kanskje litt tid å lage, og er kanskje ikke den lekreste retten å diske opp med, men du verden så godt det er. I tillegg så vil jeg jo påstå at det er en rimelig sunn middagsrett.

Saag med kylling

  • 8. desember 2020
  • 4-6 porsjoner
  • 1 hr
  • Skriv ut
Saag med kylling

Ingredienser

  • 600 gram lårfilet av kylling
  • 2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1-2 chili
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 200 gram spinat
  • Forslag til tilbehør
  • Raita
  • Nanbrød eller Roti

Fremgangsmåte

Steg 1
Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Surr først løken i 6-8 minutter i litt olje, til myken er blank og myk. Tilsett så finhakket ingefær, hvitløk og chili, og surr videre i et par-tre minutter før du har i tomatpuré. Rør i blandingen og surr videre i et lite minutt eller to. Ha løkblandingen over i en blender eller foodprosessor (eller bruk stavmikser). Tilsett en halv desiliter vann og kjør blandingen sammen slik at du har en tykk puré.
Steg 2
Skjær lårfiletene i to. Stek kyllingen i en klunk olje i en varm stekepanne. Beregn cirka 5-6 minutter steketid, og snu kyllingen slik at den blir jevnt stekt. Tilsett gurkemeie, spisskummen og garam masala. Krydre kyllingen med salt
Steg 3
Ha løkblandingen sammen med kyllingen. Tilsett nok vann slik at du har en tykk saus. Kok opp og la gryten koke på lav varme i 15-20 minutter. Spe på med mer vann underveis dersom den blir for tykk.
Steg 4
Ha spinat og cirka 1/2 dl vann i en kasserolle. Damp spinaten til den faller sammen. Kjør den til myk puré ved hjelp av stavmikser eller foodprosessor.
Steg 5
Smak til kyllinggryten med eventuelt mer salt.
Steg 6
Rør spinatpuréen såvidt inn i kyllinggryten rett før gryten settes på bordet. Server saag med hjemmelaget raita, chapati, nanbrød eller ris. Håper det smaker!