Biff med soppsaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Biff med soppsaus
Biff, soppsaus og ovnsbakte poteter

Det er få ting som er så godt som en mør og saftig biff, med ovnsbakte poteter og en hjemmelaget soppsaus. Særlig soppsaus har jeg et spesielt godt forhold til. Den har faktisk helt siden barndommen vært saus nummer én, og det er lite som kan måle seg med den hjemmelagede varianten med fersk sopp.

Selv om jeg er svært glad i en god biff så er det heller få biffoppskrifter som har funnet veien til bloggen. Av en eller annen grunn så har det blitt en slik type rett som jeg aldri kommer på at jeg skal lage. Det er derfor på høy tid at jeg publiserer en ny biffoppskrift, denne gangen biff med soppsaus.

Banner - Mat du blir glad av

Biff med soppsaus

4 fra 23 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Antall

4

porsjoner
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 entrecôte

  • 1/2 ss 1/2 olje

  • 1/2 ss 1/2 smør

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • Salt og pepper

  • Ovnsbakte poteter
  • 600 gram 600 kokefaste poteter

  • 2 ss 2 salt

  • 1/2 ts 1/2 natron

  • 3 ss 3 olivenolje

  • Flaksalt

  • Sjampinjongsaus
  • 200 gram 200 sjampinjong

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 ss 1 smør

  • 1 dl 1 fløte

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 2 dl 2 utblandet kyllingbuljong

  • 1/2 ss 1/2 maizena

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Asparges

Fremgangsmåte

  • Ovnsbakte poteter
    Start med potetene det er de som tar lengst tid. Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Kok opp en kasserolle med vann. Del potetene i to eller i fire, avhengig av størrelsen. Ha saltet, natronet og potetene i det kokende vannet. La koke i 8-10 minutter.
  • Hell så av kokevannet og la potetene dampe seg tørre i kasserollen. Legg på et lokk og rist kasserollen forsiktig, slik at du får rufset opp overflaten på potetene.
  • Ha potetene på et bakepapir stekebrett. Ringle over olivenoljen og bland godt, dryss over salt og sett potetene i stekeovnen. Potetene stekes i cirka 30 minutter. Vend potetene et par ganger underveis.
  • Soppsaus
    Idet potetene er statt i ovnen går du i gang med soppsausen. Børst av sjampinjongen og kutt den opp i tynne skiver.
  • Stek soppen i en tørr panne, til den slutter å avgi væske. Skrell og finhakk sjalottløken og feddet med hvitløk. Ha soppen over i en liten kjele, sammen med finhakket løk og hvitløk. Ha i smøret og la løken surre et lite minutt til den er myk.
  • Tilsett fløte, soyasaus og kyllingbuljong, og kok opp sausen. Bland ut litt maizenna i en liten skvett vann, og spe i sausen under omrøring. La sausen koke frem til servering. Smak til med eventuelt salt og pepper.
  • Biffen
    Krydre biffen med salt og pepper. Varm opp olje i den samme stekepannen du har stekt sopp i, og legg i bidden. Stek entrecôten et par minutter på hver side ved høy varme. Ha så i smøret og et knust fedd med hvitløk. Øs smøret over biffen mens du steker den. Den totale steketiden vil variere ut fra biffens tykkelse og hvor rød du ønsker å ha den inni.
  • La biffen hvile i cirka 10 minutter etterpå, slik at ikke saften renner ut av biffen idet du skjærer i den.
  • Asparges
    Aspargesen er laget på få minutter og tilberedes derfor til sist. Knekk av nederste par cm på aspargesene. Kok de enten i lettsaltet vann et par minutter, eller stek de i samme panne som du har stekt biffen i.
  • Servering
    Server den stekte biffen med deilig soppsaus, ovnsbakte poteter og asparges. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*