Biff med soppsaus

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Biff, soppsaus og ovnsbakte poteter
Biff, soppsaus og ovnsbakte poteter

Det er få ting som er så godt som en mør og saftig biff, med ovnsbakte poteter og en hjemmelaget soppsaus. Særlig soppsaus har jeg et spesielt godt forhold til. Den har faktisk helt siden barndommen vært saus nummer én, og det er lite som kan måle seg med den hjemmelagede varianten med fersk sopp.

Selv om jeg er svært glad i en god biff så er det heller få biffoppskrifter som har funnet veien til bloggen. Ja, av en eller annen grunn så har det blitt en slik type rett som jeg aldri kommer på at jeg skal lage. Det er derfor på høy tid at jeg publiserer en ny biffoppskrift, denne gangen biff med soppsaus.

De ovnsbakte potetene finner du i et eget innlegg. Se oppskrift på sprø ovnsbakte poteter.

Biff med soppsaus

4 fra 5 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Mengde

2

personer
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 500 gram entrecôte

  • 1/2 ss smør

  • 1/2 ss olje

  • 1 fedd hvitløk

  • Salt og pepper

  • Sjampinjongsaus
  • 200 gram sjampinjong

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss smør

  • 1/2 ss olje

  • 1 dl fløte

  • 1 ss soyasaus

  • 2 dl grønnsaksbuljong

  • 1/2 ss maizena (valgfritt)

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Asparges

  • Ovnsbakte poteter

Fremgangsmåte

  • Planlegger du å lage ovnsbakte poteter starter du med disse, siden disse trenger lengst tid på å bli ferdig (beregn cirka 40 minutter). Se oppskrift på ovnsbakte poteter.
  • Børst sjampinjongen og kutt den opp i tynne skiver. Rens hvitløk og sjalottløk og kutt de i smått.
  • Smelt smør og olje i en kasserolle. Ha i sopp og løk, og la surre i cirka 5 minutter til løk og sjampinjong er myk.
  • Tilsett fløte, soyasaus og grønnsaksbuljong, og la det koke til sausen har fått kokt ned til passe tykk konsistens. Er det vanskelig å få den tykk kan du blande litt maizena ut med vann, som du sper inn i sausen mens den koker. Smak til med salt og pepper.
  • Smelt smør i en stekepanne sammen med olje.
  • Krydre biffen med salt og pepper, og legg den i den varme stekepannen sammen med en knust fedd med hvitløk. Jeg pleier å steke biffen på høy varme det første minuttet, for så å skru ned varmen og la den steke videre i 3-5 minutter. Snu biffen, stek den også her først på høy varme for å gi den en fin stekeskorpe. Skru ned varmen og stek den videre under ett lokk. Den totale steketiden vil variere ut fra biffens tykkelse og hvor rød du ønsker å ha den inni.
  • La biffen hvile i cirka 10 minutter etterpå, slik at ikke saften renner ut av biffen idet du skjærer i den.
  • Aspargesen er laget på få minutter og tilberedes derfor til sist. Kok opp lettsaltet vann og skjær av nederste del av aspargesen. Ha i aspargesen i det kokende vannet og la de koke i et par minutter. Hell av kokevannet og ha kaldt vann i kasserollen for å stoppe kokeprosessen.
  • Server den stekte biffen med deilig soppsaus, ovnsbakte poteter og asparges. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*