I dag deler jeg oppskriften på et kjempesaftig og grovt 4-kornsbrød, bestående av gresskar- og solsikkekjerner, bygggryn og havregryn. Frøene og kornene tilfører ikke bare brødet en fantastisk god smak, men det gir også svært saftige brød. Hemmeligheten når du bruker frø og hele korn i brødbaksten er å bløtlegge disse i minimum et par timer, men gjerne over natten om du er flink til å planlegge. Kornene vil da da til seg veldig mye fuktighet før du tilsetter de i deigen, og dermet gi ekstra saftige brød. Tilsetter du “tørre” korn og frø så risikerer du at frøene tar fuktigheten fra deigen. Tar du det bryet med å bløtlegge så garanterer jeg et mye bedre resultat på brødbaksten.
Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken. Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.
Hei! Jeg har ikke prøvd ut denne ennå, men planen er å bake dette brødet i større bulker. Altså 3 og 3 om gangen. Er det noe spesielt jeg bør tenke på, eller er det bare å tredoble alle ingrediensene og kjøre på?
Hei Terese,
Oi, dette er en oppskrift jeg ikke har sett på mange år. Om du sjekker noen av de nyere oppskriftene vil du se at jeg alltid har oppskrift på 3 brød, det er litt enklere. Om du skal forsøke å tredoble denne ville jeg brukt 1/2-2/3 pose tørrgjær og 2 ts salt.