
I går fikk jeg plutselig lyst på svinekoteletter! Kan faktisk ikke huske sist jeg laget svinekoteletter servert med ris, salat og soppsaus. Og gjett om det var godt, og kotelettene ble slett ikke tørre slik man ofte frykter de skal bli. Jeg kan i grunn ikke forstå at jeg ikke lager dette oftere, sommer eller ei. Her snakker vi digg middag som er ferdig på cirka 30-40 minutter, litt avhengig av hvor avansert man lager tilbehøret.

Jeg tror svinekoteletter er en av barndommens klassikere som har forsvunnet blant alt det andre man griller i dag. Noe som er utrolig synd, for ikke bare er det utrolig enkel og god middagsmat, men er jo i tillegg en skikkelig budsjettvinner.
Tips for å få et saftig resultat! Kotelettene behøver kort steketid. Stek kotelettene kjapt på begge sidene, for så å steke de på lav eller indirekte varme. Behold også fettranden på ved steking og skjer den heller bort i ettertid om du ønsker.
Hvis du ønsker å gjøre litt mer ut av denne retten kan du jo piffe den opp med litt mer spennende tilbehør. For eksempel lage en hjemmelaget potetsalat med eple, en brokkolisalat med bacon eller kanskje servere svinekotelettene sammen med en kremet maispurè.
Vet du forresten av forskjellen på sommerkoteletter og svinekoteletter? Sommerkoteletter er nemlig røkt og lettsaltet, mens de svinekotelettene jeg kjøper fjerne er helt naturelle. Jeg liker best å krydre kotelettene selv og styrer derfor ofte unna sommerkotelettene. Her er det så klart smak og behag.
