Saftsuppe (sagogrynsuppe)

Saftsuppe

Saftsuppe (også kjent som sagogrynsuppe og søtsuppe) er nok en  av disse tradisjonsrettene jeg har voks opp med. Hjemme var det suppen over alle supper, og ble gjerne servert varm ved siden av pannekaker. Høres sikkert helt merkelig ut, men jeg må innrømme at pannekaker blir ikke helt det samme uten saftsuppe. Jeg bruker gjerne sukkerfri husholdningssaft når jeg lager suppen, men også saftsorter som solbærsaft, blåbærsaft og ripssaft passer nok også fint. Saften jeg bruker blandes vanligvis etter mengdeforholdet 2 + 8, så det kan være lurt å regulere mengden saft hvis du bruker en som er mer høykonsentrert.

Suppen kan også serveres som en svært enkel dessert, med en liten kule vaniljeis, selv om det kanskje ikke er slik vi pleide med å nyte den. Derimot var det ofte kamp om supperestene, som ble tatt vare på og senere servert i glass rett fra kjøleskapet.

Så neste gang du har planer om pannekaker til middag; forsøk å servere denne sagogrynsuppen ved siden av.

Saftsuppe (sagogrynsuppe)

Sagogrynsuppe

Ingredienser

  • Cirka 2,5 dl husholdningssaft (gjerne sukkerfri)
  • 7 dl vann
  • 8 ss sagogryn
  • 1 neve rosiner
  • 1 kanelstang

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha vann og saft i en kasserolle og kok opp. Tilsett sagogryn, rosiner og kanelstang.
Steg 2
La suppen koke i cirka 20-30 minutter under lokk, til sagogrynen har gått fra å være hvit til gjennomsiktig. Når sagogrynen sveller vil også suppen bli tykkere.