• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
30. januar 2019

Saftsuppe (sagogrynsuppe)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Saftsuppe

Saftsuppe (også kjent som sagogrynsuppe og søtsuppe) er nok en  av disse tradisjonsrettene jeg har voks opp med. Hjemme var det suppen over alle supper, og ble gjerne servert varm ved siden av pannekaker. Høres sikkert helt merkelig ut, men jeg må innrømme at pannekaker blir ikke helt det samme uten saftsuppe. Jeg bruker gjerne sukkerfri husholdningssaft når jeg lager suppen, men også saftsorter som solbærsaft, blåbærsaft og ripssaft passer nok også fint. Saften jeg bruker blandes vanligvis etter mengdeforholdet 2 + 8, så det kan være lurt å regulere mengden saft hvis du bruker en som er mer høykonsentrert.

Suppen kan også serveres som en svært enkel dessert, med en liten kule vaniljeis, selv om det kanskje ikke er slik vi pleide med å nyte den. Derimot var det ofte kamp om supperestene, som ble tatt vare på og senere servert i glass rett fra kjøleskapet.

Så neste gang du har planer om pannekaker til middag; forsøk å servere denne sagogrynsuppen ved siden av.

Saftsuppe (sagogrynsuppe)

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 30. januar 2019
  • 1 liter
  • 40 min
  • Skriv ut
Sagogrynsuppe
Ingredienser
  • Cirka 2,5 dl husholdningssaft (gjerne sukkerfri)
  • 7 dl vann
  • 8 ss sagogryn
  • 1 neve rosiner
  • 1 kanelstang
Slik gjør du det
Steg 1
Ha vann og saft i en kasserolle og kok opp. Tilsett sagogryn, rosiner og kanelstang.
Steg 2
La suppen koke i cirka 20-30 minutter under lokk, til sagogrynen har gått fra å være hvit til gjennomsiktig. Når sagogrynen sveller vil også suppen bli tykkere.

Håper det smaker!


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizza med mozzarella og chorizo
Verdens beste eltefrie rundstykker

Relaterte innlegg

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales