Salat med nektarin, mozzarella og spekeskinke

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Salat med nektarin og honningglaserte valnøtter

Har du forsøkt nektariner i salat? Det kan virkelig anbefales!

Denne gangen har jeg laget en skikkelig sommerlig salat, med blant annet nektariner, mozzarella, honningglaserte valnøtter og spekeskinke. Helt avslutningsvis hadde jeg over noen spiselige blomster, stemorsblomst og signettfløyelsblomst. Jeg er i utgangspunktet ingen blomstertype, men tenkte de ville gi litt farger til salaten i det minste. Når det er sagt så ble jeg skikkelig positivt overrasket over hvor mye smak det var i signettfløyelsblomsten!

Salaten kan enten serveres som smakfullt grilltilbehør, eller som en helt egen rett om du ønsker. Selv synes jeg at denne salaten ble selve stjernen på tallerkenen, mens grillmaten kom i andre rekke.

Salat med nektarin, spekeskinke og mozzarella

Andre sommerlige salater fra bloggen:

Håper salaten faller i smak, enten det er til grillmat, som forrett eller som en fruktig vegetarrett!

Sommersalat med nektarin, mozzarella og spekeskinke

0 fra 0 vurderinger
Type rett Småretter, ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter

Ingredienser

  • 100 gram bladsalat

  • 6 stk cherrytomater

  • 1 stk nektarin

  • 100 gram mozzarella

  • 8 skiver spekeskinke

  • Honningglaserte valnøtter
  • 1 neve valnøtter

  • 1 ss honning

  • 1 klype flaksalt

  • 1/2 ss smør

  • 1/2 stk lime

Fremgangsmåte

  • Skyll salat, tomater og nektarin. Dersom salatbladene er små er det ikke nødvendig å kutte de opp ytterligere. Tomaten deles i to eller fire, mens nektarin skjæres opp i båter. Has i en passende salatbolle
  • Hell væsken av mozzarellaen og del den opp i passe store biter. Spekeskinken rives i to. Bland ost og skinke inn med resten av salaten.
  • Rist valnøttene i cirka 20 sekunder i en varm og tørr panne. Ha i en klatt smør og surr videre litt til. Tilsett honning og litt flaksalt og bland det godt med resten. Dra stekepannen av platen og skvis over litt fersk limesaft.
  • Bland de honningglaserte valnøttene sammen med resten og server umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*