Salat med soyamarinert kylling og karamellisert løk

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Salat med soyamarinert kylling og karamellisert løk

De siste månedene har jeg fått en greie for karamellisert løk, og denne gangen ble den et deilig supplement i en salat med soyamarinert kylling. Sammen med fargerike og sprø grønnsaker, samt litt granateple som tilfører friskhet, ble dette en sunn og kjempegod middagsrett. Perfekt nå som det går mot sommer. Er du redd salaten ikke metter nok kan du tilsette 200 gram kokt pasta om du ønsker.

Mariner gjerne kyllingen god tid i forveien, enten om kvelden i forveien eller om morgenen. Da får smakene virkelig trukket inn i kjøttet. Ingefærdressingen kan også lages i forveien, så slipper du å tenke på det mens du steker kyllingen og gjør klar salaten.

Hver ikke redd for å bruke noen andre ingredienser du har tilgjengelig. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Andre kyllingsalater som kan være til inspirasjon:

Håper du ble inspirert!

Salat med soyamarinert kylling og karamellisert løk

4.3 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Marinering

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet

  • 3 cm ingefær

  • 1 stk chili

  • 1/2 stk lime

  • 1 sss olivenolje

  • 3 ss soyasaus

  • Olje til steking

  • Salat
  • 65 gram babyspinat

  • 1 stk agurk

  • 1 stk rød spisspaprika

  • 4 stk reddiker

  • 1/2 stk granateple

  • Karamellisert løk
  • 1 stk gul løk

  • 1 ss olje

  • 1 ss smør

  • 2 ts sukker

  • 1 ss balsamicoeddik

  • 1 klype flaksalt

  • Ingefærdressing
  • 3 cm ingefær

  • 3 ss soyasaus

  • 2 ss riseddik

  • 1 ss honning

  • 1/2 dl appelsinjuice

  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Start med å marinere kyllingen. Skrell ingefæren og riv den fint på et råkostjern. Skrap bort frøene fra chilien og finhakk den. Ha ingefæren og chilien i en liten skål, skvis over limesaft, og tilsett olivenolje og soyasaus. Bland godt.
  • Ha kyllingen i en bolle eller pose. Tilsett marinaden og bland den med kyllingen. Sett den kjølig i minst 30 minutter, men gjerne lengre om du har tid. Kyllingen kan legges i marinade allerede kvelden i forveien.
  • Lag ingefærdressingen. Skrell og riv ingefæren fint. Ha den i en liten skål, sammen med soyasausen, riseddiken, honningen og appelsinjuicen. Visp i dressingen mens du tilsetter olivenoljen.
  • Stek kyllingen. Sett stekeovnen på 150 grader, vanlig over- og undervarme. Stek kyllingfiletene i litt olje i en varm stekepanne, 3-4 minutter på hver side. Legg filetene i en ildfastform og la dem ovnsbake til kjernetemperaturen når 68 grader.
  • Lag den karamelliserte løken. Skrell løken og del den i halve ringer. Stek den i olje og smør i en varm panne, til løken er både blank, myk og begynner å få en gyllen farge. Det tar 5-8 minutter.
  • Ha sukkeret i pannen med løken og bland godt. Når sukkeret smelter vil det karamellisere løken og gi en fin gyllen farge. Tilsett så balsamicoeddiken og til slutt en klype med flaksalt. Skru av varmen på pannen.
  • Gjør klar salaten. Skjær agurken på langs og skjer den så i skiver. Om du har planer om å spise salaten over flere dager er et godt tips å fjerne kjernen i agurken med en skje. Da væsker den mindre. Fjern hinnene fra paprikaen og skjær den i halvsirkler. Reddikene skjæres i tynne skiver og granateplet renses.
  • Når kyllingen er ferdigstekt bør den avkjøle i 10-15 minutter før du skjærer den i biter. Da får du et saftigere resultat.
  • Bland salat, oppskåret kylling og karamellisert løk i en bolle. Ha over ingefærdressing og server.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*