Salat med soyamarinert svin og avokadodressing

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Salat med soyamarinert svin og avokadodressin

Tidligere denne uken serverte jeg en enkel salat med soyamarinert svin og avokadodressing. Dette ble kjempegodt, og en sunn hverdagsmiddag i en travel hverdag. Noe av det jeg likte veldig godt med denne salaten er kombinasjonen av det soyamarinerte svinekjøttet, avokadodressingen og fetaosten.

Svinekjøttet kan gjerne legges i marinaden allerede kvelden i forveien, eller kanskje om morgenen før du stikker på jobb. Da får smakene trukket inn i kjøttet lenge før du går i gang med middagen. Men strekker ikke tiden til, så kan du starte med å marinere svinekjøttet som første del av tilberedningen.

I salater som denne må du gjerne la deg inspirere av hva du har i kjøleskapet. Kanskje har du noen andre friske urter stående, et eple liggende eller noen halvslitne gulrøtter. Dette er perfekte salatingredienser. Jeg serverte salaten slik du ser på bildet over, men det hadde nok også vært veldig godt å blandet inn litt kokt byggris, quinoa eller couscous for at den skal mette litt ekstra.

Glad i salat til middag? Her finner du flere fristende middagsalater.

Banner - Mat du blir glad av

Salat med soyamarinert svin og avokadodressing

4.1 fra 7 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram ytrefilet av svin

  • 1/2 stk rød chili

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss maizena

  • 1/4 ts salt

  • 1 ss nøytral olje

  • Olje til steking

  • Salat
  • 1 stk crispisalat

  • 1 stk spisspaprika

  • 12 stk cherrytomater

  • 4 stk reddik

  • 75 gram fetaost

  • Avokadodressing
  • 1 stk avokado

  • 50 gram valnøtter

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1/2 stk lime

  • 1 ss lettrømme

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Skjær svinefileten i tynne skiver. Del chilien i to, skrap ut frøene og finhakk den. Bland sammen soyasaus, finhakket chili, maizena, salt og nøytral olje i en bolle. Ha i oppskåret svinefilet og bland god. Sett kjøttet kjølig. Du må gjerne legge kjøttet i marinade allerede kvelden i forveien, eller kanskje om morgenen før du drar på jobb. Om du ikke har tid, så lar du den bare litt i marinaden mens du lager avokadodressingen.
  • Del avokadoen i to, fjern steinen og skallet. Ha avokadoen og valnøttene i en matmølle (hakkebollen til stavmikseren). Skrell hvitløksfeddet, og ha både den og den halve chilien (fjern frøene) i bollen med avokadoen. Skvis over limesaft, tilsett lettrømme og kjør ingrediensene sammen til du har en helt jevn dressing. Smak til med riktig mengde salt. Ha i litt mer lettrømme om den er veldig tykk.
  • Kutt opp crispisalaten og paprikaen. Del tomatene i to og skjær reddiken i tynne skiver.
  • Stek skivene med svinefilet kjapt i litt olje i en varm panne. Siden du har skjært skivene tynne er det ikke mange minuttene som trengs på hver side. Legg de over på en tallerken etter hvert som kjøttet er ferdigstekt.
  • Ha kjøttet i salaten, og bland inn litt av avokadodressingen. Smuldre over fetaosten og ha over resten av dressingen. Server og nyt!

Notater

  • Glutenfri dersom du velger en glutenfri soyasaus

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Merethe

    Er d riktig med 2 ss maizena?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*