Salsa med basilikum

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Salsa med basilikum

Hjemmelaget salsa er for meg et selvskrevent tilbehør både til taco og fajitas, og er også utrolig godt som en litt sunnere dip til grønnsaker og chips. I dag har jeg laget en svært enkel salsa med basilikum som er ferdig på bare 5 minutter. Lag den gjerne før du går i gang med resten av tacoen eller fajitasen, så får den stå å trekke litt smaker mens resten tilberedes.

Denne salsaen har blitt en gjenganger når vi spiser taco og fajitas hjemme, og det med god grunn. Hjemmelaget salsa inneholder ferske grønnsaker og er mye friskere og mer næringsrik enn de du får kjøpt på butikken.

Tips! Hvis du vil ha en litt tykkere salsa kan du bare helle salsaen over i en melsikt. Mye av væsken vil da renne av og du får en mye fastere konsistens på salsaen.

Dersom du liker at det er litt fart i salsaen kan du gjerne øke mengden på rød chili, men det er lurt å smake seg til hvor sterk du ønsker den. Se gjerne mine andre tex-mex oppskrifter som jeg har publisert på bloggen, eller kanskje denne enkle oppskriften på guacamole.

Håper salsaen faller i smak!

Salsa med basilikum

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

5

minutter

Ingredienser

  • 2 stk tomater

  • 1/4 stk rødløk

  • 1/2 stk paprika

  • 1/4 stk rød chili

  • 15 blader basilikum

  • 1 stk lime

  • 2 ss olivenolje

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skyll tomat, paprika, chili og basilikumblader. Del tomatene i to og klem saften ut.
  • Ha tomat og grovkuttet rødløk, paprika og chili i en bolle. Tilsett basilikumbladene, saften av en lime og litt olivenolje.
  • Bruk stavmikseren til å lage en fin og jevn salsa.
  • Smak til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*