Salte edamamebønner

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Salte edamamebønner

Salte edamamebønner er enkel snacks eller tilbehør som kan lages på noen få minutter. Selv serverte jeg disse sammen med steam buns for en tid tilbake, men kan også nytes alene som snacks.

Edamamebønner er hele og umodne soyabønner. Som regel selges frosne med belg og det hele, og kan ofte finnes i frysedisken på en del matbutikker. Det er kun bønnene inni podene/belgene man spiser, men man tilbereder de gjerne slik de er. Man tar gjerne hele belgen i munnen (siden den er salt og god), men det er altså kun frøene/bønnene inni man spiser. Sett derfor også frem et ruskfat slik at skallet kan legges på, og tips gjerne gjester som ikke har spist dette før 😉

I denne oppskriften har jeg holdt edamamebønnene svært enkle, med salt, litt smør og en skvis sitron. Men man kan også krydre de mer om man ønsker.

Salte edamamebønner

0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

5

minutter
Totalt

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 pose 1 edamamebønner

  • Salt

  • 1 ss 1 smør

  • Sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Kok opp en kasserolle med godt saltet vann.
  • Mens du venter på at vannet skal koke, kan du kutte av den ene enden på edamamebønnene. Dette steget er ikke helt nødvendig, men gjør det enklere for det salte vannet å nå inn til frøene.
  • Ha bønnene i det fosskokende vannet, og la de koke i 4-5 minutter.
  • Hell bønnene over i et dørslag for å la vannet renne av. Rør i en klatt smør, og ha bønnene over i en serveringsskål. Skvis over litt sitronsaft og dryss over litt flaksalt. Bønnene er klare til servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*