Salte mandler

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Salte mandler - Den sunne snacksen

Jeg har aldri vært superfan av potetgull og lignende snacks. Jeg spiser det hvis det står på bordet, med da egentlig mest av vane. Nøtter har jeg derimot bestandig vært glad i, enten de er salte eller naturlige.

Forrige uke så jeg en fristende oppskrift på salte mandler fra den flotte bloggen til Vidar (Et kjøkken i Istanbul), og tenkte at dette måtte jo være perfekt for meg. Mandler er jo en av favorittene mine. I tillegg så er det utallige helsegevinster med mandler, på tross av sitt høye fettinnhold. Hjemme hos oss har vi nå stående et glass med salte mandler på kjøkkenbenken, og det går gjerne unna 5-10 mandler om dagen hvis jeg kjenner litt på sulten. Med et så beskjedent inntak må med vel være lov å kalle mandler for sunn snacks?

I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i de mange oppskriftene på salte mandler jeg har lest på nettet, og laget min egen variant basert på dette. Salte mandler er kjapt å lage, og det er ingen grunn til å betale i dyre dommer for dette på butikken når man kjempelett kan lage det selv.

Er du på jakt etter litt mer inspirasjon til “sunn snacks” så kan jeg blant annet tipse om eplechips, grønnkålchips og ristede kikerter, som er tidligere oppskrifter fra bloggen.

Funfact! Trodde du at mandler er en nøtt? Botanisk sett er det faktisk et frø og kommer fra en steinfrukt beslektet med fersken og kirsebær.

Håper denne oppskriften på salte mandler falt i smak!

Salte mandler – Sunnere snacks

4.2 fra 13 vurderinger
Type rett: SnacksNivå: Enkel
Porsjoner

200

gram
Tilberedning

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 3 dl vann

 • 4 ss salt

 • 4 dl mandler

Fremgangsmåte

 • Kok opp vann og salt. Når vannet koker og alt saltet er oppløst kan du ha i mandlene.
 • Trekk kasserollen av platen og la mandlene ligge i vannet i cirka 20-30 minutter. Jo lengre mandlene ligger i vannet, jo saltere blir de.
 • Forvarm ovnen til 190 grader, vanlig over- og undervarme.
 • Ha mandlene over i et dørslag slik at vannet renner av, og fordel de så utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek mandlene midt i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de begynner å bli lysebrune i midten. Knekk en mandel i to og sjekk fargen i midten. I min ovn tok det litt over 12 minutter, men det vil avhenge av ovn. Etter hvert som mandlene blir avkjølte vil de også bli sprøe.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

 1. Hvordan oppbevarer man mandlene for at de holder seg sprø, og hvor lenge holder de?

  • Rolf-Anders Vollan

   Jeg pleier jeg å oppbevare de i en tett glass/krukke på kjøkkenbenken. De holder ganske lenge, men for å være ærlig så var de spist opp innen en uke på benken:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*