
I dag har jeg gjort en enkel vri på en kjent klassiker. Du har kanskje vokst opp med lettsaltet torsk med bacon og hvit saus? I denne oppskriften har baconet blitt erstattet med chorizo, noe som gir en enda mer krydret og smakfull matopplevelse. For den chorizo-elskeren jeg er så ble dette midt i blinken for meg!
- Ikke så glad i chorizo? Se også oppskrift på lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
Da jeg serverte denne fiskemiddagen så saltet jeg fisken 6 timer i forveien. Dette gir et mye fastere fiskekjøtt. Har du ikke vært like flink til å planlegge så kan du heller trekke fisken i godt saltet vann, selv om det ikke blir helt det samme. Kjøper du ferdigsaltet fisk så trenger du så klart ikke tenke på dette. Du kan også salte den over natten, så skyller du bare av saltet når den er saltet tilstrekkelig lenge.
PS! Selv om jeg har skrevet skrei i oppskriften, så kan du også bruke vanlig torsk utover skrei-sesongen.