Saltet skrei med hvit saus og chorizo

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Skrei med hvit saus og stekt chorizo

I dag har jeg gjort en enkel vri på en kjent klassiker. Du har kanskje vokst opp med lettsaltet torsk med bacon og hvit saus? I denne oppskriften har baconet blitt erstattet med chorizo, noe som gir en enda mer krydret og smakfull matopplevelse. For den chorizo-elskeren jeg er så ble dette midt i blinken for meg!

Da jeg serverte denne fiskemiddagen så saltet jeg fisken 6 timer i forveien. Dette gir et mye fastere fiskekjøtt. Har du ikke vært like flink til å planlegge så kan du heller trekke fisken i godt saltet vann, selv om det ikke blir helt det samme. Kjøper du ferdigsaltet fisk så trenger du så klart ikke tenke på dette. Du kan også salte den over natten, så skyller du bare av saltet når den er saltet tilstrekkelig lenge.

PS! Selv om jeg har skrevet skrei i oppskriften, så kan du også bruke vanlig torsk utover skrei-sesongen.

Saltet skrei med hvit saus og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Trekket

15

minutter
Salting

6

timer 

Ingredienser

  • 600 gram skrei eller torsk med skinn

  • Salt

  • Hvit saus
  • 2 ss smør

  • 3 ss hvetemel

  • 5 dl melk

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts hvit pepper

  • 1/4 ts muskatnøtt

  • Chorizo
  • 125 gram chorizo

  • 2 ss smør

  • Tilbehør
  • Potet

  • Gulrøtter

  • Bladpersille (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Salt torsken. Strø litt grovt havsalt i en form eller i et kar og legg i fisken. Strø salt over fiskestykkene. Ligger torsken i flere lag bør du ha litt salt mellom hver av lagene. La fisken stå kjølig. Fisken bør stå i rundt 6-8 timer, avhengig av hvor tykke fiskestykker du har.
  • Kok potetene. Når fisken er tilstrekkelig saltet kan du gå i gang med å koke potetene. Beregn rundt 20 minutter.
  • Trekk fisken. Legg skreien i en kasserolle med rikelig kaldt vann. Kok opp kasserollen med fisken. I det samme vannet koker fjerner du kasserollen fra varmen. La fisken trekke i vannet i 12-15 minutter. Hvor lenge vil avhengig av hvor mye vann du har i kasserollen, og hvor store fiskestykkene er. Legg den ferdigkokte fisken over på et serveringsfat.
  • Hvit saus. Mens fisken trekker kan du lage hvit saus. Smelt smøret i en liten kasserolle og rør så inn melet. Dra kasserollen av platen og spe med 1/3 av melken mens du visper ut melklumpene. Tilsett gradvis resten av melet under omrøring, og sett kasserollen tilbake på platen.
  • La den hvite sause putre i 5 minutter, til den blir tykkere og melsmaken er borte. Pass på så det ikke brenner seg. Smak til med salt, hvit pepper og muskatnøtt.
  • Gå i gang med gulrøttene. Skrell gulrøttene og del de opp i skiver. Kok de så i vann, til de er al dente (myke med litt tyggemotstand).
  • Stek chorizoen. Del chorizoen opp i terninger og stek den i litt smør i en liten stekepanne. Det er ikke mange minuttene som trengs.
  • Server salt skrei med poteter, gulrøtter, hvit saus og chorizo. Dryss eventuelt over litt finhakket bladpersille om du ønsker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*