Slik lager du Saltimbocca

  1. Skjær flatbiffen i 4 tynne skiver, og bank hver skive med baksiden av en kniv. Du kan også legge en plastfolie over kjøttet og bruke et kjevle eller baksiden av en panne.
  2. Legg 2 blader salvie på hvert kjøttstykke, ha på litt pepper og legg parmaskinken fint på toppen. Snu kjøttstykkene med parmaskinken vendt ned og gjør det samme på motsatt side.
  3. Ha halvparten av smøret i en varm stekepanne. Når smøret slutter å frese legger du kjøttstykkene oppi pannen. Stek de ca 2 minutter på hver side, på ganske høy varme. Krydre de med salt og pepper.
  4. Tilsett litt tørr hvitvin i pannen, og la vinen koke inn i kjøttstykkene. Tilsett så smøret, og la det frese sammen med kjøttet et lite minutt.

Maten er nå klar til og serveres!

Som tilbehør til denne retten serverte jeg en enkel og god risotto med fersk sopp, men du kan også servere den med dampede grønnsaker, potetmos eller kanskje noen ovnsbakte poteter.

Håper det smaker!

Saltimbocca alla romano

 

Sopprisotto
Risotto av fersk sopp