Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla romano

Saltimbocca alla Romano er en italiensk kjøttrett, laget av kalvekjøtt, spekeskinke og salvie. Retten stekes i en panne før den kokes inn i en skvett hvitvin. Et skikkelig gourmetmåltid, som er enklere å tilberede enn du skulle tro.

Som tilbehør serverte jeg en deilig risotto av fersk sopp, men du kan også servere den med dampede grønnsaker, potetmos eller kanskje noen ovnsbakte poteter.Sopprisotto

Håper denne oppskriften faller i smak!

Saltimbocca alla Romana

  • 18. februar 2017
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Saltimbocca alla romano

Ingredienser

  • 500 gram flatbiff
  • 8 skiver parmaskinke
  • 16 salvieblader
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær flatbiffen i 4 tynne skiver, og bank hver skive med baksiden av en kniv. Du kan også legge en plastfolie over kjøttet og bruke et kjevle eller baksiden av en panne.
Steg 2
Legg 2 blader salvie på hvert kjøttstykke, ha på litt pepper og legg parmaskinken fint på toppen. Snu kjøttstykkene med parmaskinken vendt ned og gjør det samme på motsatt side.
Steg 3
Ha halvparten av smøret i en varm stekepanne. Når smøret slutter å frese legger du kjøttstykkene oppi pannen. Stek de ca 2 minutter på hver side, på ganske høy varme. Krydre de med salt og pepper.
Steg 4
Tilsett litt tørr hvitvin i pannen, og la vinen koke inn i kjøttstykkene. Tilsett så smøret, og la det frese sammen med kjøttet et lite minutt. Maten er nå klar til og serveres!