• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
18. februar 2017

Saltimbocca alla Romana

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Saltimbocca alla romano

Saltimbocca alla Romano er en italiensk kjøttrett, laget av kalvekjøtt, spekeskinke og salvie. Retten stekes i en panne før den kokes inn i en skvett hvitvin. Et skikkelig gourmetmåltid, som er enklere å tilberede enn du skulle tro.

Som tilbehør serverte jeg en deilig risotto av fersk sopp, men du kan også servere den med dampede grønnsaker, potetmos eller kanskje noen ovnsbakte poteter.Sopprisotto

Håper denne oppskriften faller i smak!

Saltimbocca alla Romana

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 18. februar 2017
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Saltimbocca alla romano
Ingredienser
  • 500 gram flatbiff
  • 8 skiver parmaskinke
  • 16 salvieblader
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær flatbiffen i 4 tynne skiver, og bank hver skive med baksiden av en kniv. Du kan også legge en plastfolie over kjøttet og bruke et kjevle eller baksiden av en panne.
Steg 2
Legg 2 blader salvie på hvert kjøttstykke, ha på litt pepper og legg parmaskinken fint på toppen. Snu kjøttstykkene med parmaskinken vendt ned og gjør det samme på motsatt side.
Steg 3
Ha halvparten av smøret i en varm stekepanne. Når smøret slutter å frese legger du kjøttstykkene oppi pannen. Stek de ca 2 minutter på hver side, på ganske høy varme. Krydre de med salt og pepper.
Steg 4
Tilsett litt tørr hvitvin i pannen, og la vinen koke inn i kjøttstykkene. Tilsett så smøret, og la det frese sammen med kjøttet et lite minutt. Maten er nå klar til og serveres!

Vel bekomme!

 

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Risotto med fersk sopp
Enkelt grovbrød med gulrot

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales