Saltimbocca alla Romana

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Saltimbocca alla romano

Saltimbocca alla Romano er en italiensk kjøttrett, laget av kalvekjøtt, spekeskinke og salvie. Retten stekes i en panne før den kokes inn i en skvett hvitvin. Et skikkelig gourmetmåltid, som er enklere å tilberede enn du skulle tro.

Som tilbehør serverte jeg en deilig risotto av fersk sopp, men du kan også servere den med dampede grønnsaker, potetmos eller kanskje noen ovnsbakte poteter.Sopprisotto

Håper denne oppskriften faller i smak!

Vel bekomme!

Saltimbocca alla Romana

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 flatbiff

  • 8 skiver 8 parmaskinke

  • 16 stk 16 salvieblader

  • 2 ss 2 smør

  • 1 dl 1 hvitvin

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær flatbiffen i 4 tynne skiver, og bank hver skive med baksiden av en kniv. Du kan også legge en plastfolie over kjøttet og bruke et kjevle eller baksiden av en panne.
  • Legg 2 blader salvie på hvert kjøttstykke, ha på litt pepper og legg parmaskinken fint på toppen. Snu kjøttstykkene med parmaskinken vendt ned og gjør det samme på motsatt side.
  • Ha halvparten av smøret i en varm stekepanne. Når smøret slutter å frese legger du kjøttstykkene oppi pannen. Stek de ca 2 minutter på hver side, på ganske høy varme. Krydre de med salt og pepper.
  • Tilsett litt tørr hvitvin i pannen, og la vinen koke inn i kjøttstykkene. Tilsett så smøret, og la det frese sammen med kjøttet et lite minutt. Maten er nå klar til og serveres!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*