Sarah Bernhardt i liten langpanne

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Sarah Bernhardt i langpanne

Forrige helg laget jeg Sarah Bernhardt i en liten langpanne. Tidligere har jeg pleide å gjøre min flid med å lage små runde småkaker som jeg topper med sjokoladekrem og sjokoladeglasur. Denne gangen ville jeg gjøre det enklere for meg selv, og laget den rett og slett i en langpanne.

Kaken er oppkalt etter den franske og berømte skuespilleren Sarah Bernhardt, og har de siste årene blitt en svært populær julekake blant mange. Kaken består av en mandelkakebunn, toppet med en smørkrem og avsluttet med et sjokoladetrekk. En mektig og god kake som også egner seg godt å fryse ned.

Et godt tips når du lager denne kaken er å romtemperere både eggene og smøret. Særlig når du lager smørkrem er det viktig at alle ingrediensene har samme temperatur, for å unngå at den skiller seg.

På utkikk etter en kjappere måte å lage Sarah Bernhardt på? Sjekk ut oppskriften på enklere Sarah Bernard.

Banner - Mat du blir glad av

Sarah Bernhardt i liten langpanne

0.0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

40

minutter
Totalt

0

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Mandelbunn
  • 300 gram mandler

  • 2 ts bakepulver

  • 5 stk eggehviter

  • 250 gram finkornet sukker

  • Sjokoladekrem
  • 325 gram romtemperert smør

  • 275 gram melis

  • 5 stk eggeplommer

  • 1 stk egg

  • 2 ss kakaopulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • Glasur
  • 200 gram mørk kokesjokolade (gjerne 60%)

  • 1 ss delfiafett

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme. Kle en liten langpanne (cirka 24 x 34 cm) med bakepapir.
  • Kjør mandler i en foodprosessor til dem er finkornet. Bland inn bakepulveret.
  • Skill eggehvitene fra eggeplommene. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Det er svært viktig at du ikke har fått med deler av eggeplommene, og at både bollen og vispen er helt ren og fettfri. Pisk eggehvitene til mykt skum. Ha gradvis i sukkeret mens du pisker, til du får stiv marengs. Vend inn de malte mandlene med en slikkepott.
  • Ha røren over i den bakepapirkledde formen. Stek bunnen i 20-25 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
  • Avkjøl bunnen i formen til den er helt kald. Gå så i gang med sjokoladekremen.
  • Visp smør og melis til den blir lys og luftig. Ha i eggeplommene og egget, mens du visper. Tilsett én eggeplomme av gangen, for å unngå at det blir kornete. Ha i kakaopulveret og vaniljesukkeret og bland godt. Bre sjokoladekremen utover den avkjølte kaken. Sett den kjølig i minimum én time før du begynner på glasuren.
  • Finhakk sjokoladen og smelt den i et vannbad sammen med litt delfiafett. Når du smelter sjokolade i et vann er det viktig at du ikke får så mye som en dråpe vann i sjokoladen, da vil den klumpe seg.
  • La sjokoladeglasuren avkjøle seg litt før du fordeler den over den avkjølte kaken. Da unngår du at sjokoladekremen smelter. Sett den tilbake i kjøleskapet frem til servering.
  • Kaken skjæres enklest opp ved å skyll en kniv i varmt vann. Tørk av den og la den gli gjennom kaken. Gjenta mellom hver gang du skjærer.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*