Slik gjør du det

Sjokoladekrem, del 1

Start gjerne med å lage sjokoladekremen.

Kok opp fløte under kontinuerlig omrøring. Trekk kasserollen av platen og ha oppi grovhakket sjokolade. Du må gjerne bruke en sukkerfri variant om du ønsker, men selv brukte jeg kokesjokolade. Rør i fløten til at all sjokoladen har løst seg opp i fløten.

Ha så sjokoladefløten over i en passende bolle og sett den til avkjøling noen timer (men gjerne over natten om du har anledning).

 

Mandelbunn

Jeg synes dadler er utrolig godt i en del bakst, og har derfor brukt denne naturlig søtningen istedenfor melis.

Tips! Hvis du ikke har dadler kan du beregne ca 2 dl melis til denne oppskriften.

Del dadlene  i to, fjern steinen i midten  og mal de sammen med mandlene. Visp eggehviter lett sammen  med en gaffel til de begynner å skumme og bland det inn i mandel-/daddelmassen til du har en jevn masse.

Form deigen til ca 20 like store topper på et bakepapir, og trykk de litt ned med en gaffel. Stek mandeltoppene ca 12 minutter på 180 grader, midt i ovnen. Avkjøles på rist.

 

Sjokoladekrem, del 2

Pisk den avkjølte sjokoladeblandingen til en tykk fin krem. Ha kremen i en sprøytepose (eller lag en selv) og sett den i topper på mandeltoppene. Settes kjølig mens du fikser sjokoladeglasur.

 

Sjokoladeglasur

Smelt sjokolade og smør i en liten bolle over et vannbad. Det gjør jeg vanligvis ved å varme vann i en kasserolle til at det begynner å bli en del bobler i bunnen av kasserollen og det ryker greit av vannet. Sett en bolle med grovhakket sjokolade og smør oppi kasserollen. Rør i sjokoladen ved hjelp av en skje under stadig omrøring. Pass på at det ikke kommer noe vann i sjokoladeblandingen!

Avkjøl sjokoladen noe. Dypp mandeltoppene med sjokoladekrem ned i sjokoladeblandingen, slik at de har et fint lag med sjokolade på seg.

Avkjøles og er så klare til og nytes.

 

Håper oppskriften faller i smak!