Enkle Sarah Bernard

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel
Sarah Bernhardt julekaker

Er Sarah Bernard (eller Sarah Bernhardt om du vil) en av favorittene til jul, men du synes de virker i overkant kompliserte? Da er kanskje dette oppskriften for deg. Det er noe ventetid, men oppskriften i seg selv er temmelig enkel å følge. Her har jeg nemlig erstattet mandelbunnen med en ferdigkjøpt kransekakemasse, sjokoladekremen består bare av fløte og smeltet sjokolade, og så er det et enkelt sjokoladetrekk over det hele. For å gjøre de litt ekstra fristende kan du sette en liten mandelskive på toppen eller kanskje en kakepynt. Jeg strødde også over litt hjemmelaget bringebærpulver som jeg laget av tørkede bringebær i sommer.

Lettvinte Sarah bernhardt

Et par tips på veien som kan gi deg et bedre resultat når du skal bake disse Sarah Bernard julekakene. Første tips er å kjøpe en kransekakemasse som har en forholdsvis høy andel av mandler. Jo mindre mandler det er, jo mer syntetisk vil de smake. Neste tips er å la kremfløten avkjøles helt etter at du har smeltet sjokoladen i den.

Ferdige Sarah Bernard oppbevares kjølig i en lufttett boks, enten i kjøleskapet eller i fryseren. Jeg pleier å legge disse julekakene  i fryseren og tar de opp 10 minutter før de settes på bordet.

På jakt etter mer inspirasjon til jul? Her er flere andre populære julekaker fra bloggen:

Håper denne oppskriften på Sarah Bernard faller i smak!

Sarah Bernard

4.7 fra 6 vurderinger
Type rett: SmåkakerNivå: Enkel
Porsjoner

24

stk
Tilberedning + avkjøling

2

timer 
Steketid

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bunn
  • 400 gram kransekakemasse

  • Krem
  • 3 dl kremfløte

  • 180 gram dronningsjokolade

  • Sjokoladetrekk
  • 120 gram mørk sjokolade

  • 4 ss delfiafett

  • Forslag til dekorasjon
  • Kakepynt

  • Mandler

  • Strøssel

Fremgangsmåte

  • Kok opp kremfløten og dra den av platen. Tilsett grovhakket sjokolade og rør i fløteblandingen til sjokoladen er fullstendig oppløst. Sett sjokoladefløten kjølig og la den gjerne avkjøle seg over natten dersom det er mulig. Alternativt kan du gjøre som meg og sette kasserollen nedi iskaldt vann, gjerne med isbiter. Da får du avkjølt fløten kjapt i en fei. Sett den så inn i kjøleskapet når den begynner å bli kaldt.
  • Forvarm ovnen til 210 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ferdig kransekakemasse kommer gjerne formet som en pølse. Rull den så litt mer utover slik at diameteren blir litt mindre. Skjært pølsen i cirka 1 cm tykke skiver og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i cirka 7 minutter til de har fått en fin stekeskorpe. Avkjøles på rist.
  • Pisk den avkjølte fløten til stiv sjokoladekrem. Ha den over i en sprøytepose med rund tip, og sett den i topper på de helt avkjølte kransekakebunnene. Settes så kjøles mens du lager sjokoladetrekket, gjerne i fryseren om mulig.
  • Smelt litt delfiafett og hakket mørk sjokolade i en liten bolle over ett vannbad. Pass på at det ikke kommer en eneste dråpe vann i sjokoladen. Vannet skal ikke koke. Siden du også har i delfiafett er det også mulig å smelte sjokolade på veldig lav varme, men selv har jeg mer kontroll når jeg bruker et vannbad. Avkjøl den smeltede sjokoladen en god del, men ikke så mye at sjokolade blir tykkflytende.
  • Sett Sarah Bernard kakene på en rist med en stor form under. Fordel sjokoladen over ved hjelp av en skje.
  • Stikk en liten mandelskive eller kakepynt i hver kake før sjokoladen stivner, eller strø over litt kakestrøssel om du heller ønsker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Én kommentar

  1. S Bratlie

    FANTASTISK, og enkelt!!!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*