• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. desember 2016

Sarah Bernhardt småkaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sarah Bernhardt småkaker

Denne gangen deler jeg en av julefavorittene mine, altså Sarah Bernhardt. Småkakene ble servert hjemme hos oss i helgen da jeg hadde invitert på en  liten førjulskveld, og jaggu forsvant ikke alle sammen innen kort tid. Den krever litt forberedelser, men det er absolutt verdt det!

Om du ønsker en enklere og nyere variant kan du ta en titt på denne oppskriften – Enklere Sarah Bernhard.

Håper oppskriften faller i smak!

Sarah Bernhardt småkaker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. desember 2016
  • 20 stk
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Sarah Bernhardt småkaker
Ingredienser
  • Bunn
  • 175 gram mandler
  • 100 gram dadler
  • 2 eggehviter
  • 1 ts bakepulver
  • Sjokoladekrem
  • 1 pakke kremfløte
  • 150 gram kokesjokolade
  • Sjokoladetrekk
  • 100 gram kokesjokolade
  • 2 ss smør
Slik gjør du det
Steg 1
Start gjerne med å lage sjokoladekremen. Kok opp fløte under kontinuerlig omrøring. Trekk kasserollen av platen og ha oppi grovhakket sjokolade. Du må gjerne bruke en sukkerfri variant om du ønsker, men selv brukte jeg kokesjokolade. Rør i fløten til at all sjokoladen har løst seg opp i fløten.
Steg 2
Ha så sjokoladefløten over i en passende bolle og sett den til avkjøling noen timer (men gjerne over natten om du har anledning).
Steg 3
Mandelbunn. Jeg synes dadler er godt i en del bakst, og har derfor brukt denne naturlig søtningen istedenfor melis. Hvis du ikke har dadler kan du beregne ca 2 dl melis til denne oppskriften.
Steg 4
Del dadlene  i to, fjern steinen i midten  og mal de sammen med mandlene. Visp eggehviter lett sammen  med en gaffel til de begynner å skumme og bland det inn i mandel-/daddelmassen til du har en jevn masse.
Steg 5
Form deigen til ca 20 like store topper på et bakepapir, og trykk de litt ned med en gaffel. Stek mandeltoppene ca 12 minutter på 180 grader, midt i ovnen. Avkjøles på rist.
Steg 6
Pisk den avkjølte sjokoladeblandingen til en tykk fin krem. Ha kremen i en sprøytepose (eller lag en selv) og sett den i topper på mandeltoppene. Settes kjølig mens du fikser sjokoladetrekket.
Steg 7
Smelt sjokolade og smør i en liten bolle over et vannbad. Det gjør jeg vanligvis ved å varme vann i en kasserolle til at det begynner å bli en del bobler i bunnen av kasserollen og det ryker greit av vannet. Sett en bolle med grovhakket sjokolade og smør oppi kasserollen. Rør i sjokoladen ved hjelp av en skje under stadig omrøring. Pass på at det ikke kommer noe vann i sjokoladeblandingen!
Steg 8
Avkjøl sjokoladen noe. Dypp mandeltoppene med sjokoladekrem ned i sjokoladeblandingen, slik at de har et fint lag med sjokolade på seg. Avkjøles og er så klare til og nytes.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Utrolig god guacamole
Wok med karbonadedeig og cashewnøtter

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
30delinger