Sashimi av laks med avokado og vårløk

Sashimi av laks

I går serverte en utrolig deilig sashimi av laks til middag, og gjett om dette blir en gjenganger. Sashimi er jo så utrolig lettvint og midt i blinken for oss som er glade i sushi. Du vet også at du har gjort noe riktig når samboeren flere ganger kommenterer at det er svært godt og spør hva du har hatt oppi!

Faktisk så var det så enkelt å lage denne retten at jeg for variasjonens skyld bestemte meg for å servere to retter til middag, denne sashimien av laks, avokado og vårløk, og en lakseceviche. Mens laksecevichen stod og “kokte” i kjøleskapet kunne vi i mellomtiden nyte deilig sashimi. Oppskriften på lakseceviche kommer i et eget innlegg etter hvert.

Når det gjelder bruk av rå fisk så brukte jeg SALMA, men det finnes flere andre sorter du kan bruke, eller du kan fryse ned fisken i minst 24 timer (-20 grader) før du bruker den. Er du usikker på hvordan du skal behandle rå fisk anbefaler jeg deg å lese disse sidene hos Matportalen og Godfisk.

Server laksesashimi som en forrett eller smårett, eller du kan doble oppskriften og gjøre en hel middag ut av det.

Serveringstips! Smaker også nydelig med syltet ingefær ved siden av.

Håper det smaker!

Enkel sashimi av laks

Sashimi av laks

Ingredienser

  • 300 gram sashimi/laks
  • 1/2 lime
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 avokado
  • 2 vårløk
  • 1 ss soyasaus
  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær laksen inn i forholdsvis tynne stykker, og legg de på et stort fat eller to tallerkener.
Steg 2
Lag en blanding av limesaft og olivenolje og ha dette over laksen.
Steg 3
Del en avokado i to, bruk en skje til å fjerne avokadokjøttet fra skallet. Kutt den i tynne fine skiver som du legger fint på fatet med laksen.
Steg 4
Snitt en vårløk i tynne skiver og legg disse på laksebitene.
Steg 5
Fordel soyasaus over laksen og strø over sesamfrø (rist de gjerne noen minutter i en tørr varm panne først).