Sashimi i salatskåler

Sashimi i salatskåler

Sashimi av laks er bare så godt, og så utrolig enkelt å lage. 15 minutter er alt du trenger for å ha en sunn og enkel hverdagsmiddag klar på bordet. Denne gangen har jeg servert laksen på salatblader, sammen blant annet avokado og vårløk. Både enkel å spise og så ser det jo litt småfancy ut også. Du kan enten gjøre som meg og gjøre dette til en middagsrett, eller du kan servere dette som en sunn forrett, eller kanskje som en liten tapasrett neste gang du får besøk.

Jeg brukte SALMA, men det finnes flere andre sorter du kan bruke, eller du kan fryse ned fisken i minst 24 timer (-20 grader) før du bruker den. Er du usikker på hvordan du skal behandle rå fisk anbefaler jeg deg å lese disse sidene hos Matportalen og Godfisk.

Tips! Dersom salatbladene er litt slappe kan du legge de i isvann mens du tilbereder resten. Et triks som gir overraskende gode resultater hver gang.

Du kan også servere sashimien en små skåler, slik som dette:

Sashimi servert i skål
Sashimi servert i skål

Lykke til!

Sashimi servert i salatblader

Sashimi i salatskåler

Ingredienser

  • Sashimi
  • 500 gram salma
  • 12 salatblader
  • 1 avokado
  • 2 reddik
  • 2-3 vårløk
  • Sesamfrø
  • Spirer (kan sløyfes)
  • Saus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 lime
  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Jeg starter med å plukke store fine salatblader av en hjertesalat. Skyll salatbladene og la de renne av seg mens du gjør resten.
Steg 2
Gjør klar sausen ved å blande soyasaus, saften av én lime og litt olivenolje i en liten skål
Steg 3
Del avokadoen i to, og fjern forsiktig steinen i midten. Bruk en skje til å fjerne kjøttet fra skallet og skjær avokadoen i tynne skiver.
Steg 4
Visste du at avokado topper skadestatistikken blant frukt og grønt?
Steg 5
Vask vårløk og reddik, og kutt også disse i tynne skiver.
Steg 6
Fordel skiver av laks, avokado, vårløk og reddik på salatbladene. Ha over en skje med soyasaus-blanding og topp det hele med litt sesamfrø. Du kan også toppe det hele med noen spirer, men vær oppmerksom på at enkelte spirer kan ha en litt fremtredende smak.