• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. februar 2019

Sashimi med granateple

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sashimi med granateple og vårløk

Sashimi er noe av det beste jeg vet, og i sin enkle form og utallige varianter  så kan den enten serveres som en imponerende forrett eller hovedrett. Skal du servere sashimi som hovedrett må du gjerne la den få selskap av litt bladsalat, avokado, mango eller hva enn du foretrekker. Den varianten jeg laget i dag er en del enklere, nemlig sashimi med granateple og vårløk.

Når du lager sashimi eller sushi er det viktig at du enten bruker vakuumpakket fisk, eller at laksen har vært nedfryst ved -20 grader i minst 24 timer. Dette er for å drepe eventuelle parasitter (kveis) som måtte finnes i fisken.

Andre sashimivarianter fra bloggen:

  • Sashimisalat med jordbær og avokado
  • Pokebowl med mango
  • Sashimi med avokado og vårløk

Ha soyasaus over laksen ved servering og nyt umiddelbart. Håper det smaker!

Sashimi med granateple og soyasaus

Sashimi med granateple

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. februar 2019
  • 1 porsjon
  • 15 min
  • Skriv ut
Sashimi med granateple
Ingredienser
  • Sashimi
  • 200 gram laks/salma
  • 1/2 granateple
  • Fersk koriander
  • Sesamfrø
  • Vårløk
  • Soyasaus
  • 3 ss soyasaus
  • 1/2 lime
  • 1/2 chili
  • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts honning
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å lage sashimisausen. Ha soyasaus, riseddik, sesamolje (kan også bruke olivenolje hvis du ikke har) i en liten skål, sammen med saften av en halv lime, honning og finhakket chili. Dersom du er glad i koriander kan du også finhakke noen blader og ha i. La stå mens du lager klart laksen.
Steg 2
Skjær laksen opp i tynne skiver og legg den opp på fat.
Steg 3
Del et granateple forsiktig i to og bank ut kjernene. Et tips dersom det blir gris er å gjøre dette under rennende vann over et dørslag.
Steg 4
Skyll og kutt opp vårløk i tynne skiver.
Steg 5
Rist noen sesamfrø kjapt i en varm og tørr stekepanne. Dette får frem den gode smaken.
Steg 6
Strø granateple og vårløk over laksen sammen med fersk koriander og ristede sesamfrø.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • sashimi

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Entrecôte med pastinakkpure og sjampinjongsaus
Halloumiburger med guacamole

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales