Sashimi med granateple

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Sashimi med granateple og vårløk

Sashimi er noe av det beste jeg vet, og i sin enkle form og utallige varianter  så kan den enten serveres som en imponerende forrett eller hovedrett. Skal du servere sashimi som hovedrett må du gjerne la den få selskap av litt bladsalat, avokado, mango eller hva enn du foretrekker. Den varianten jeg laget i dag er en del enklere, nemlig sashimi med granateple og vårløk.

Når du lager sashimi eller sushi er det viktig at du enten bruker vakuumpakket fisk, eller at laksen har vært nedfryst ved -20 grader i minst 24 timer. Dette er for å drepe eventuelle parasitter (kveis) som måtte finnes i fisken.

Andre sashimivarianter fra bloggen:

Ha soyasaus over laksen ved servering og nyt umiddelbart. Håper det smaker!

Sashimi med granateple

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Forrett, MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

15

minutter

Ingredienser

  • Sashimi
  • 200 gram laks/salma

  • 1/2 stk granateple

  • Fersk koriander

  • Sesamfrø

  • Vårløk

  • Soyasaus
  • 3 ss soyasaus

  • 1/2 stk lime

  • 1/2 stk chili

  • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)

  • 1 ts riseddik

  • 1 ts honning

Fremgangsmåte

  • Start med å lage sashimisausen. Ha soyasaus, riseddik, sesamolje (kan også bruke olivenolje hvis du ikke har) i en liten skål, sammen med saften av en halv lime, honning og finhakket chili. Dersom du er glad i koriander kan du også finhakke noen blader og ha i. La stå mens du lager klart laksen.
  • Skjær laksen opp i tynne skiver og legg den opp på fat.
  • Del et granateple forsiktig i to og bank ut kjernene. Et tips dersom det blir gris er å gjøre dette under rennende vann over et dørslag.
  • Skyll og kutt opp vårløk i tynne skiver.
  • Rist noen sesamfrø kjapt i en varm og tørr stekepanne. Dette får frem den gode smaken.
  • Strø granateple og vårløk over laksen sammen med fersk koriander og ristede sesamfrø.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*