Sashimi er noe av det beste jeg vet, og i sin enkle form og utallige varianter så kan den enten serveres som en imponerende forrett eller hovedrett. Skal du servere sashimi som hovedrett må du gjerne la den få selskap av litt bladsalat, avokado, mango eller hva enn du foretrekker. Den varianten jeg laget i dag er en del enklere, nemlig sashimi med granateple og vårløk.
Når du lager sashimi eller sushi er det viktig at du enten bruker vakuumpakket fisk, eller at laksen har vært nedfryst ved -20 grader i minst 24 timer. Dette er for å drepe eventuelle parasitter (kveis) som måtte finnes i fisken.
Andre sashimivarianter fra bloggen:
Ha soyasaus over laksen ved servering og nyt umiddelbart. Håper det smaker!
Sashimi med granateple
- 5. februar 2019
- 1 porsjon
- 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Sashimi
- 200 gram laks/salma
- 1/2 granateple
- Fersk koriander
- Sesamfrø
- Vårløk
- Soyasaus
- 3 ss soyasaus
- 1/2 lime
- 1/2 chili
- 1 ts sesamolje (kan sløyfes)
- 1 ts riseddik
- 1 ts honning
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å lage sashimisausen. Ha soyasaus, riseddik, sesamolje (kan også bruke olivenolje hvis du ikke har) i en liten skål, sammen med saften av en halv lime, honning og finhakket chili. Dersom du er glad i koriander kan du også finhakke noen blader og ha i. La stå mens du lager klart laksen.
- Steg 2
- Skjær laksen opp i tynne skiver og legg den opp på fat.
- Steg 3
- Del et granateple forsiktig i to og bank ut kjernene. Et tips dersom det blir gris er å gjøre dette under rennende vann over et dørslag.
- Steg 4
- Skyll og kutt opp vårløk i tynne skiver.
- Steg 5
- Rist noen sesamfrø kjapt i en varm og tørr stekepanne. Dette får frem den gode smaken.
- Steg 6
- Strø granateple og vårløk over laksen sammen med fersk koriander og ristede sesamfrø.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.