Sommerruller med laks og mango

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Sashimiruller med avokado og mango

Etter en jul med mye god mat så føles det ekstra deilig å starte året med litt sunn og god hverdagsmat igjen, og jeg gleder meg til å inspirere med sunnere middager utover vinteren og våren. Denne gangen har jeg laget sashimiruller med avokado og mango, eller sommeruller som noen også kaller det. Sashimiruller er rett og slett rå laks sammen med avokado, mango, agurk og vårløk, holdt sammen av rispapir. En sunn og mager middagsrett, rik på omega 3 og forholdsvis enkel å lage.

Husk å ta forhåndsregler når man skal spise rå fisk. Laks som skal spises rå må i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer ved -20 grader før du bruker den, for å fjerne eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke norsk vakuumpakket oppdrettslaks, som trygt kan spises rå uten frysing.

Sommerruller med laks og mango

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

ruller
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laks

  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 avokado

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 3 stk 3 vårløk

  • 6 stk 6 rispapir

  • Sesamfrø etter ønske

  • Sashimisaus
  • 1/2 dl 1/2 soyasaus

  • 1 ss 1 riseddik

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 1/4 stk 1/4 chili

  • 2 ts 2 revet ingefær

  • Honning etter ønske

  • Fersk koriander etter ønske

Fremgangsmåte

  • Start med å lage sashimisausen. Ha soyasaus, riseddik og saften av cirka en halv sitron i en liten skål. Del chilien på langs og fjern frøene før du finhakker den. Skrell et lite stykke ingefær og riv det på et råkostjern eller cestjern. Ha finhakket chili, revet ingefær og eventuelt litt finhakket koriander sammen med resten. Smak til med eventuelt honning og sett til side.
  • Del mango, avokado og agurk i to, og fjern stein og skall fra mangoen og avokadoen. Del frukt og agurk i strimler på langs. Vask og hakk vårløken i tynne skiver.
  • Skjær laks i avlange biter eller tynne skiver, gjerne slik at de er like lange som rispapiret.
  • Skyll ett rispapir kjapt i kaldt vann og legg det over på et fuktig og rent klede. Legg oppskåret laks, frukt og grønt på ca 1/4 av rispapiret (fra ytre kant).
  • Rull rispapiret forsiktig sammen fra den siden du har lagt fisk og grønt på. Det er en fordel om du greier å rulle sashimirullene så stramme som mulige, uten at rispapiret revner. Strø over litt sesamfrø dersom du ønsker.
  • Del sashimirullene opp i passe store biter, og server umiddelbart med en liten skål sashimisaus for å dyppe bitene i. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*