Slik lager du sashimiruller

  1. Start med å lage sashimisausen. Ha soyasaus, riseddik og saften av cirka en halv sitron i en liten skål. Del chilien på langs og fjern frøene før du finhakker den. Skrell et lite stykke ingefær og riv det på et råkostjern eller cestjern. Ha finhakket chili, revet ingefær og eventuelt litt finhakket koriander sammen med resten. Smak til med eventuelt honning og sett til side.
  2. Del mango, avokado og agurk i to, og fjern stein og skall fra mangoen og avokadoen. Del frukt og agurk i strimler på langs. Vask og hakk vårløken i tynne skiver.
  3. Skjær laks i avlange biter eller tynne skiver, gjerne slik at de er like lange som rispapiret.
  4. Skyll ett rispapir kjapt i kaldt vann og legg det over på et fuktig og rent klede. Legg oppskåret laks, frukt og grønt på ca 1/4 av rispapiret (fra ytre kant).
  5. Rull rispapiret forsiktig sammen fra den siden du har lagt fisk og grønt på. Det er en fordel om du greier å rulle sashimirullene så stramme som mulige, uten at rispapiret revner. Strø over litt sesamfrø dersom du ønsker.
  6. Del sashimirullene opp i passe store biter, og server umiddelbart med en liten skål sashimisaus for å dyppe bitene i.

Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Sommerruller med laks, avokado og mango
Sommerruller med laks, avokado og mango