Sashimisalat med avokado og mango

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Sashimisalat med laks og avokado

De siste månedene har jeg hatt en liten greie for sashimi, og nå kommer en helt ny oppskrift. Sashimisalat med laks og avokado er en utrolig kjapp, enkel og sunn middag som er serveringsklar på godt under halvtimen. Ja det er egentlig bare å skjære opp og servere. Tidligere har jeg servert en deilig sashimi som har vært en gjenganger her hjemme de siste månedene.

Jeg brukte laks av SALMA, men du kan også bruke enten andre typer fisk eller fryse ned fisken i minst 24 timer (ved -20 grader) før du bruker den. Er du usikker på hvordan du skal behandle rå fisk anbefaler jeg deg å lese disse sidene hos Matportalen og Godfisk.

Sashimisalat med avokado og mango

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagKjøkken: JapanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Sashimisalat
  • 500 gram 500 laks

  • 1 stk 1 avokado

  • 1 stk 1 mango

  • 3 stk 3 vårløk

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1 pose 1 feldsalat mix

  • Sesamfrø

  • Saus
  • 3 ss 3 soyasaus

  • 1 stk 1 lime

  • 1 ss 1 olivenolje

Fremgangsmåte

  • Kutt vårløk og agurk i skiver, og de sammen med feldsalat.
  • Fjern stein fra både mango og avokado. Skjær mangoen i terninger og avokadoen i tynne skiver. Bland bitene sammen med det andre.
  • Skjær laksen i tynne skiver og legg den over salaten.
  • Bland sammen soyasaus, lime og olivenolje i en liten skål. Fordel sausen over laksebitene. Strø sesamfrø over laksen.
  • Server sashimisalaten umiddelbart, og nyt den med svært god samvittighet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*