Sashimisalat med jordbær og avokado

Sashimisalat med jordbær og avokado

Hvem hadde trodd at laks og jordbær skulle være en så fantastisk god kombinasjon? Jeg vet ikke helt hvor ideen kom i fra. Kanskje jeg hadde lest det et eller annet sted, men plutselig var tanken der: Rå laks med jordbær, det måtte jo bare være godt.

Laks som skal spises rå må i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer ved -20 grader før du bruker den, for å fjerne eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke norsk vakuumpakket oppdrettslaks, som trygt kan spises rå uten frysing.

Dette var bakgrunnen for denne oppskriften på sashimisalat med jordbær og avokado. En enkel, sommerlig og svært god sashimivariant (etter min smak). Har du planer om å lage sashimi, så forsøk en variant med jordbær neste gang.

Sashimisalat med jordbær og avokado

Sashimisalat med jordbær og avokado

Ingredienser

  • Sashimisalat med jordbær og avokado
  • 500 gram laks
  • 1 avokado
  • 1/2 kurv jordbær
  • 2 vårløk
  • Bladsalat
  • 1 ss sesamfrø
  • Saus
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 lime

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær laksen i tynne skiver.
Steg 2
Vask salat, jordbær og vårløk. Fjern stilken fra jordbærene og del både den og vårløk i skiver.
Steg 3
Del en avokado i to og fjern forsiktig steinen i midten. Bruk en skje til å ta fruktkjøttet ut av skallet. Skjær avokadoen opp i tynne skiver.
Steg 4
Fordel laks, avokado, jordbær, vårløk og feldsalat på to store tallerkener. Ha over litt sesamfrø (du må gjerne riste frøene i en tørr varm panne noen minutter først)
Steg 5
Ha saften av en halv lime og soyasaus i to små skåler ved siden av, og server umiddelbart.