Sashimisalat med jordbær og avokado

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

Sashimisalat med jordbær og avokado

Hvem hadde trodd at laks og jordbær skulle være en så fantastisk god kombinasjon? Jeg vet ikke helt hvor ideen kom i fra. Kanskje jeg hadde lest det et eller annet sted, men plutselig var tanken der: Rå laks med jordbær, det måtte jo bare være godt.

Laks som skal spises rå må i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer ved -20 grader før du bruker den, for å fjerne eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke norsk vakuumpakket oppdrettslaks, som trygt kan spises rå uten frysing.

Dette var bakgrunnen for denne oppskriften på sashimisalat med jordbær og avokado. En veldig enkel, sommerlig og svært god sashimivariant (etter min smak). Har du planer om å lage sashimi, så forsøk en variant med jordbær neste gang.

Sashimisalat med jordbær og avokado

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

20

minutter

Ingredienser

  • Sashimisalat med jordbær og avokado
  • 500 gram laks

  • 1 stk avokado

  • 1/2 kurv jordbær

  • 2 stk vårløk

  • Bladsalat

  • 1 ss sesamfrø

  • Soyasaus
  • 2 ss soyasaus

  • 1/2 lime

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i tynne skiver.
  • Vask salat, jordbær og vårløk. Fjern stilken fra jordbærene og del både den og vårløk i skiver.
  • Del en avokado i to og fjern forsiktig steinen i midten. Bruk en skje til å ta fruktkjøttet ut av skallet. Skjær avokadoen opp i tynne skiver.
  • Fordel laks, avokado, jordbær, vårløk og feldsalat på to store tallerkener. Ha over litt sesamfrø (du må gjerne riste frøene i en tørr varm panne noen minutter først)
  • Ha saften av en halv lime og soyasaus i to små skåler ved siden av, og server umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*