• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
4. juni 2017

Sashimisalat med jordbær og avokado

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sashimisalat med jordbær og avokado

Hvem hadde trodd at laks og jordbær skulle være en så fantastisk god kombinasjon? Jeg vet ikke helt hvor ideen kom i fra. Kanskje jeg hadde lest det et eller annet sted, men plutselig var tanken der: Rå laks med jordbær, det måtte jo bare være godt.

Laks som skal spises rå må i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer ved -20 grader før du bruker den, for å fjerne eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke norsk vakuumpakket oppdrettslaks, som trygt kan spises rå uten frysing.

Dette var bakgrunnen for denne oppskriften på sashimisalat med jordbær og avokado. En enkel, sommerlig og svært god sashimivariant (etter min smak). Har du planer om å lage sashimi, så forsøk en variant med jordbær neste gang.

Sashimisalat med jordbær og avokado

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 4. juni 2017
  • 2 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Sashimisalat med jordbær og avokado
Ingredienser
  • Sashimisalat med jordbær og avokado
  • 500 gram laks
  • 1 avokado
  • 1/2 kurv jordbær
  • 2 vårløk
  • Bladsalat
  • 1 ss sesamfrø
  • Saus
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 lime
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær laksen i tynne skiver.
Steg 2
Vask salat, jordbær og vårløk. Fjern stilken fra jordbærene og del både den og vårløk i skiver.
Steg 3
Del en avokado i to og fjern forsiktig steinen i midten. Bruk en skje til å ta fruktkjøttet ut av skallet. Skjær avokadoen opp i tynne skiver.
Steg 4
Fordel laks, avokado, jordbær, vårløk og feldsalat på to store tallerkener. Ha over litt sesamfrø (du må gjerne riste frøene i en tørr varm panne noen minutter først)
Steg 5
Ha saften av en halv lime og soyasaus i to små skåler ved siden av, og server umiddelbart.

Stikkord

  • sashimi
  • sushi

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Månedens oppsummering – 05/2017
Spenstig panne med karbonadeig og paprika

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Svinefilet med pesto og søtpotetpuré
5. januar 2021
0 kommentarer

Svinefilet med pesto og søtpotetpuré

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
30delinger