Slik lager du sashimisalat med jordbær

  1. Skjær laksen i tynne skiver.
  2. Vask salat, jordbær og vårløk. Fjern stilken fra jordbærene og del både den og vårløk i skiver.
  3. Del en avokado i to og fjern forsiktig steinen i midten. Bruk en skje til å ta fruktjøttet ut av skallet. Skjær avokadoen opp i tynne skiver.
  4. Fordel laks, avokado, jordbær, vårløk og feldsalat på to store tallerkener. Ha over litt sesamfrø (du må gjerne riste frøene i en tørr varm panne noen minutter først)
  5. Ha saften av en halv lime og soyasaus i to små skåler ved siden av, og server umiddelbart.

Laks som skal spises rå må i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer ved -20 grader før du bruker den, for å fjerne eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke norsk vakuumpakket oppdrettslaks, som trygt kan spises rå uten frysing.

Sashimisalat med jordbær og avokado

Sashimisalat med jordbær og avokado