
Litt tidligere denne uken laget jeg noe jeg har tenkt lenge, nemlig schnitzel. Mens Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett og tradisjonelt sett lages av kalvekjøtt, så valgte jeg å lage en variant med svinekjøtt. De ble utrolig saftige og gode. Kall de gjerne for svineschnitzel om du foretrekker.
Schnitzel er et flatbanket kjøttstykke som er panert og stekt i en panne. Ved å banke kjøttet så knuser du kjøttfibrene i stykket, som gjør kjøttet ekstra mørt. Velg gjerne et kjøttstykke som har litt tykkelse, siden du bør skjære det opp i cirka 1,5 cm tykke skiver. Ved å slå kjøttet flatt så knuser du kjøttfibrene i stykket, slik at det blir mørt.
I denne oppskriften har jeg brukt panko istedenfor vanlig griljermel/brødrasp. Panko har litt større biter, og jeg synes det gjør at paneringen blir ekstra sprø og god. Men dersom du ikke får tak i panko, så bruker du bare brødrasp. Du kan også lage brødraspet selv dersom du har tørt brød liggende.
Servert nystekte schnizel med en skvis sitron, sammen med potet, erter og en enkel fløtesaus. Håper det smaker!