Schnitzel av svin

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Schnitzel

Litt tidligere denne uken laget jeg noe jeg har tenkt lenge, nemlig schnitzel. Mens Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett og tradisjonelt sett lages av kalvekjøtt, så valgte jeg å lage en variant med svinekjøtt. De ble utrolig saftige og gode. Kall de gjerne for svineschnitzel om du foretrekker.

Schnitzel er et flatbanket kjøttstykke som er panert og stekt i en panne. Ved å banke kjøttet så knuser du kjøttfibrene i stykket, som gjør kjøttet ekstra mørt. Velg gjerne et kjøttstykke som har litt tykkelse, siden du bør skjære det opp i cirka 1,5 cm tykke skiver. Ved å slå kjøttet flatt så knuser du kjøttfibrene i stykket, slik at det blir mørt.

I denne oppskriften har jeg brukt panko istedenfor vanlig griljermel/brødrasp. Panko har litt større biter, og jeg synes det gjør at paneringen blir ekstra sprø og god. Men dersom du ikke får tak i panko, så bruker du bare brødrasp. Du kan også lage brødraspet selv dersom du har tørt brød liggende.

Servert nystekte schnizel med en skvis sitron, sammen med potet, erter og en enkel fløtesaus. Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

Schnitzel

4.4 fra 8 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

stk
Tilberedning

30

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram ytrefilet av svin

  • 2 stk egg

  • 2 dl hvetemel

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 100 gram panko eller griljermel

  • Smør til steking

  • Sitron

  • Tilbehør
  • 200 gram frosne erter

  • poteter

  • Fløtesaus

Fremgangsmåte

  • Skjær opp kjøttet i cirka 1,5 cm tykke skiver. Bruk en kjøttbanker eller undersiden av en gryte til å banke kjøttet utover til det er 0,3 cm tykk. Jeg legger et bakepapir både over og under kjøttet, slik at det ikke setter seg fast.
  • Kok potetene i usaltet vann.
  • Sett frem tre tallerkener. I den ene tallerkenen kan du blande sammen mel, salt og pepper. Tallerken nummer to er for sammenvispede egg, mens den siste kan du ha panko eller brødrasp.
  • Før du går videre med kjøttet kan du gå i gang med å lage en enkel fløtesaus.
  • Når fløtesausen koker kan du fortsette med schnitzlene. Vend kjøttet først i melblandingen, deretter i sammenvispede egg før du til slutt veder de i panko. Trykk gjerne kjøttet godt nedi pankoen slik at du får mest mulig krønsj festet til kjøttet.
  • Stek kjøttet i en varm panne i en klatt smør. Bruk forholdsvis høy varme. Beregn cirka 3-4 minutter på hver side, til de er sprø og har fått en gyllen farge. Legg schnitzlene over på et ren tørkepapir når det er ferdigstekt, så holder de seg sprø.
  • Mens kjøttet steker kan du gå i gang med å koke ertene. Kok opp lettsaltet vann. Når det fosskoker har du i ertene. La ertene koke i 2-3 minutter, og hell de så over i et dørslag.
  • Server svineschnitzel med kokte poteter, erter og fløtesaus. Sett gjerne frem noen sitronbåter, slik at man kan skvise sitron over kjøttet

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*