Sei i parmesan- og paprikasaus

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Sei i paprikasaus

I går stod det nok en gang sei på middagsmenyen, og denne gangen var det stekt sei i parmesan- og paprikasaus. Ikke før jeg hadde greid å få i meg maten så begynte spørsmålene om oppskrift å ramle inn på sosiale medier. Jeg må innrømme at det er jo kjempehyggelig at maten jeg legger ut ser forlokkende ut, og kanskje særlig når det står fisk på menyen.

Jeg har spist en del sei den siste tiden, og det er ikke mange ukene siden jeg delte en oppskrift på panert sei med sitronsaus. Også den har vært svært populær på bloggen.

Det er flere årsaker til at jeg plutselig løfter frem seien. Ikke bare er den en sunn og mager fisk, men den er også mye billigere enn mange andre fiskesorter, deriblant annet torsk, laks og ørret. Den har litt mer smak enn eksempelvis laksen, men det gjør bare middagen litt ekstra spennende.

Stekt sei i parmesan- og paprikasaus er en kjapp og enkel fiskemiddag, og egner seg like godt på hverdager som i en helg. La oss løfte frem seien på middagsmenyen.

Sei med parmesansaus og potetmos

Sei i parmesan- og paprikasaus

4.2 fra 61 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steke- og koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram sei

  • 1 ts tørket basilikum

  • 1/2 ts tørket oregano

  • 1/2 ts tørket timian

  • 1/2 ts paprikakrydder

  • 1 ts salt

  • 3 ss hvetemel

  • 3 ss revet parmesan

  • Smør, til steking

  • Saus
  • 40 gram smør

  • 2 stk spisspaprika

  • 1 stk gulrot

  • 1,5 ss panering

  • 1 dl kremfløte

  • 2 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1/2 ts timian

  • 50 gram parmesan

  • 65 gram spinat

  • 1 skvis sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Potetmos

Fremgangsmåte

  • Start med å lage potetmosen, det er den som trolig tar lengst tid. Når potetene er satt på kok går du i gang med fisken.
  • Del seien opp i serveringsstykker. Bland sammen basilikum, oregano, timian, paprikakrydder og salt i en liten skål. Strø krydderet over fisken, på begge sidene.
  • Bland hvetemelet og den revede parmesanen i en dyp tallerken. Vend fiskestykkene i melblandingen. Stek fisken i litt smør i en varm stekepanne. Et par minutter på hver side er tilstrekkelig. Legg de stekte seistykkene til side. Ta vare på restene av melblandingen, den skal du bruke til jevning senere.
  • Samtidig som fisken steker kan du gjøre klar grønnsakene som skal kuttes. Del paprikaene i to, fjern hinner og frøene inni, og del dem opp i terninger. Skrell gulroten og del den også opp i terninger.
  • Når fisken er stekt og lagt til siden, kan du gå i gang med sausen. Ha en klatt smør i den samme stekepannen som du har stekt fisken i. Ha i de oppskårede grønnsakene (paprika og gulrot), og la dem surre noen minutter på lav varme.
  • Tilsett så litt av paneringen fra tidligere og bland godt. Følg på med fløten, kyllingbuljongen og timian. Kok opp og la sausen koke i 3-4 minutter. Ha så i revet parmesan og spinat.
  • Når spinaten begynner å falle sammen skviser du over sitronsaft, og smaker til med salt og pepper. Husk at fisken også er krydret. Legg seistykkene nedi sausen og skru ned varmen slik at fisken bare trekker i sausen. La fisken trekke i 4-5 minutter, eller til potetmosen er ferdig.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Ann-Britt

    En av de beste fiskerettene jeg har smakt 🙂

  2. Hei. 🤓 Tenkte å prøve denne fiskeretten. Ser veldig god ut. Lurte på om 500 gram sei er nok til fire personer.? Mvh. Mette

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Jeg ville økt mengden gjennom porsjonsberegneren. Jeg beregner 2 porsjoner per voksne person (med god appetitt), og 1 porsjon per barn. Porsjon og person er ikke bestandig det samme 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*