Sei piccata

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Sei piccata

Jeg er bestandig på utkikk etter nye spennende fiskeoppskrifter, og denne gangen har jeg laget en ny vri på en italiensk klassiker. Si hei til sei piccata!

Tidligere har jeg publisert en mer klassisk kylling piccata, som du kanskje kjenner igjen fra serien The Bear. Jeg tenkte derimot at sei kunne passe fint med de andre smakene i denne retten, og vipps oppstod sei piccata. En nydelig fiskerett som kan lages på rundt 30 minutter. Her er det potetmosen som tar lengst tid å lage.

Et lite tips på veien! Jeg har brukt en liten klunk hvitvin i denne oppskriften. Skulle du ikke ha hvitvin kan du erstatte den eplejuice og en spiseskje med hvitvinseddik.

Sei piccata med potetmos

Sei piccata

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 seifilet uten skinn og bein

  • 2 ts 2 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 1 ts 1 paprikapulver

  • 4 ss 4 hvetemel

  • 75 gram 75 smør

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 dl 1 hvitvin

  • 2 dl 2 kyllingkraft

  • 1 1 sitron

  • 3 ss 3 kapers

  • Frisk persille

  • Salt og pepper

  • Potetmos
  • 600 gram 600 melne poteter

  • 1 ss 1 smør

  • 1/2 dl 1/2 melk (omentrent)

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Tilbehør
  • Asparges

Fremgangsmåte

  • Gå i gang med potetmosen, det er den som tar lengst tid. Skrell potetene om du ønsker, og kok potetene i usaltet vann til de er møre. Beregn 15-20 minutter koketid.
  • Krydre seifiletene med salt, pepper og paprikakrydder, og vend filetene i mel.
  • Smelt halvparten av smøret sammen med halvparten av olivenoljen. Stek fiskefiletene 2-3 minutter på hver side, avhengig av deres tykkelse. Skrell og finhakk hvitløksfeddet mens fisken steker.
  • Legg den stekte fisken til side. Seien skal senere trekke i sausen, og den trenger derfor ikke være gjennomstekt.
  • Ha litt mer olivenolje i stekepannen og stek hvitløken i 20-30 sekunder. Tilsett hvitvinen og la den redusere til halve mengden gjenstår. Hell i kyllingkraften. Del sitronen i to og press over sitronsaft fra den ene halve sitronen. Tilsett også kapersen.
  • Legg i de stekte seifiletene og skru ned varmen på pannen. Tilsett resten av smøret. La fisken trekke i sausen i 5-6 minutter. Dryss over finhakket persille og smak til med salt og pepper. Øs sausen over fisken underveis.
  • Når potetene er ferdigkokte heller du av kokevannet. Sett potetene tilbake på varmen noen sekunder, slik at litt av vannet får dampet av.
  • Tilsett smøret og melken og bruk en rotmoser til å lage en potetmos. Rør i potetmosen med en sleiv, slik at du får en luftig potetmos. Smak til med salt og pepper.
  • Knekk av nederste delen av aspargesene og kok de i et lite minutt, i lettsaltet vann.
  • Server sei piccata med hjemmelaget potetmos og asparges. Håper denne fiskemiddagen faller i smak.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*