Seibiff med stekt løk og råkost

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Seibiff med løk og råkost

Den siste måneden har jeg fått skikkelig sansen for god gammeldags husmannskost. Da jeg var hjemme hos mamma og pappa i sommer stod blant annet salttorsk, blodpudding og kjelost høyt på ønskelisten. Og for ikke lenge siden så disket jeg opp med seibiff med stekt løk og råkost. Fantastisk godt!

Se også:

Seibiff er i grunn en utrolig lettvint middagsrett, og det om tar lengst tid er i grunn å koke potetene. Seifiletene vendes i en mel, salt og pepper-blanding, før de så stekes kjapt i litt smør i en stekepanne. Det er ikke mange minuttene i pannen som skal til før seien er ferdigstekt.

Får du tak i fersk småsei så blir dette et skikkelig festmåltid!

Seibiff med stekt løk

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 500 gram seifilet

  • 1 dl hvetemel

  • 2 ts salt

  • 1/2 ts malt pepper

  • 1 ss smør

  • Stekt løk
  • 2 stk løk

  • 1 dl smør

  • Salt og pepper

  • Råkost
  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stk epler

  • 1/2 stk agurk

  • 1/4 stk sitron

  • Tilbehør
  • 400 gram poteter

Fremgangsmåte

  • Kok potetene. Sett potetene på kok, de tar sannsynligvis lengst tid å koke.
  • Stek løken. Rens og kutt opp løken i strimler. Stek den i smør, på middels varme, til den er myk og gyllen. Smak til med salt og pepper og hold den stekte løken varm i en liten kasserolle.
  • Lag råkost. Skrell gulrøttene og riv både gulrøtter og agurk på et råkostjern. Jeg brukte den fineste raspen. Skrell så eplet og riv re grovt på det samme råkostjernet. Ha eplet sammen med gulrot og agurk i en skål, skvis over sitronsaft.
  • Gå i gang med seibiffen. Del opp seifileten i passe store porsjonsstykker. Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken.
  • Vend seilfiletene i melblandingen, slik at de er dekket av mel. Smelt smør i en varm stekepanne. Dunk seifiletene i kanten av tallerkenen før du legger de i stekepannen, for å unngå overflødig mel.
  • Seifileten behøver bare noen få minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på seifileten.
  • Server seibiff med stekt løk, råkost og kokte poteter. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*