Seige sjokoladepinner

Lages på: 45 minutter + hviletid Nivå: Enkel
Seige sjokoladepinner

Seige sjokoladepinner er en klassisk småkake, og er svært populær i Sverige. De er enkle å bake, en god sjokoladesmak og har en litt seig konsistens. Oppskriften er forøvrig ikke milevis unna de mer kjente kolakakene. Denne oppskriften inneholder heller ikke egg (såfremt du dropper å pensle de), og egner seg sånnsett godt til de som har slike allergier.

Seige sjokoladepinner

4.3 fra 12 vurderinger
Type rett: SmåkakerKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

1

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Per porsjon

30

snitter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram romtemperert smør

  • 75 gram finkornet sukker

  • 2 ss sirup

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/2 ts bakepulver

  • 2 ss kakao

  • 1 klype salt

  • 175 gram hvetemel

  • Til pensling (valgfritt)
  • Eggehvite

  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Pisk smøret og sukkeret til det er lyst og luftig. Bland inn sirupen. Ha det tørre i en liten bolle (vaniljesukker, bakepulver, kakao, salt og hvetemel), før det så siktes og blandes inn med resten. Ikke kna deigen for lenge, men akkurat passe til at ingrediensene er god blandet og du har en fast deig. Ha deigen i en brødpose eller pakk den inn i plastfolie, og la den ligge i kjøleskapet i 30-45 minutter før utbaking.
  • Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Del deigen i to, og rull dem utover til to avlange pølser, som legges over på et bakepapirkledd stekebrett. Pølsene bør være like lange som stekebrettet (fra langside til langside). Klem pølsene flate (0,5 cm tykke) med fingrene.
  • Pensle deigen med eggehviter og strø over litt perlesukker, før du setter stekebrettene i ovnen. Om du skal servere kakene til noen som ikke tåler egg må du droppe penslingen.
  • Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. Følg med på kakene underveis, da ingen stekeovn er lik. Ta kakene ut av ovnen og skjær de opp i lengder på skrå, mens de fortsatt er varme. La snittene avkjøle noen minutter på stekebrettet før du legger de over på en rist, hvor de får avkjøle seg helt.
  • Oppbevar sjokoladepinnene i en tett kakeboks. Holdbarheten er flere uker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*