• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. oktober 2020

Sellerirotsuppe med eple

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sellerirotsuppe med eple

Jeg prøver hele tiden å bli flink på å utnytte norske råvarer i sesong. Ikke bare er de av ypperste kvalitet, men det er også ekstra godt å nyte maten når man vet at ingrediensene har reist rundt hele kloden for å komme på matfatet mitt. Derfor tenkte jeg i dag at jeg skulle dele en oppskrift på sellerirotsuppe med eple. De norske eplene er gjerne litt syrlige og passer dermed ypperlig i en suppe som denne. Toppet med litt sprø og salt bacon, så blir dette fantastisk godt.

Sellerirot har egentlig vært en litt ukjent rotgrønnsak for meg opp gjennom årene, men etter at jeg fikk øynene opp for den så bruker jeg den rett som det er. Særlig i viltgryter og til viltkjøtt synes jeg den passer ekstra godt.

Er du også glad i sellerirot? Se også:

  • Pappas elggryte
  • Marokkansk lammegryte
  • Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos

Oppskriften på sellerorotisuppen blir cirka 4-6 porsjoner, og kan enten serveres som en forrett eller hovedrett med brød til.

Suppe med sellerirot

Sellerirotsuppe med eple

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. oktober 2020
  • 4-6 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Sellerirotsuppe
Ingredienser
  • Sellerirotsuppe
  • 400 g sellerirot
  • 150 g mandelpotet
  • 1 syrlig eple
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 6 dl grønnsaksbuljong eller utblandet fond
  • 4 dl melk
  • 1/2 sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Garnityr
  • 150 gram bacon
  • 2 vårløk
  • 1 syrlig eple
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell selleriroten og mandelpotetene, og del de opp i små terninger. Surres i litt smør i en gryte i noen minutter, mens du skreller og deler opp både eple og sjalottløk i smått. Ha dette i gryten og surr videre noen minutter.
Steg 2
Ha så i utblandet grønnsaksbuljong, og la suppen koke i cirka 15 minutter (til grønnsakene er møre).
Steg 3
Bruk så en stavmikser eller blender til å lage en jevn og fin suppe. Ha sellerirotsuppen tilbake i kasserollen, tilsett melken og kok opp.
Steg 4
Gjør klar garnityren. Stek baconet i en varm stekepanne. Vask og skjær eplet i terninger og vårløken i skiver. Når baconet begynner å bli ferdig har du i vårløken og epler. Stek videre et lite minutt.
Steg 5
Skvis sitron over suppen og smak til med salt og pepper. Server sellerirotsuppen toppet med stekt bacon, vårløk og eple, gjerne sammen med litt godt brød. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny – uke 42/2020
Gluten- og melkefrie havrekjeks med sjokolade

Relaterte innlegg

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales