Sellerirotsuppe med eple

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Sellerirotsuppe med eple

Jeg prøver hele tiden å bli flink på å utnytte norske råvarer i sesong. Ikke bare er de av ypperste kvalitet, men det er også ekstra godt å nyte maten når man vet at ingrediensene har reist rundt hele kloden for å komme på matfatet mitt. Derfor tenkte jeg i dag at jeg skulle dele en oppskrift på sellerirotsuppe med eple. De norske eplene er gjerne litt syrlige og passer dermed ypperlig i en suppe som denne. Toppet med litt sprø og salt bacon, så blir dette fantastisk godt.

Sellerirot har egentlig vært en litt ukjent rotgrønnsak for meg opp gjennom årene, men etter at jeg fikk øynene opp for den så bruker jeg den rett som det er. Særlig i viltgryter og til viltkjøtt synes jeg den passer ekstra godt.

Er du også glad i sellerirot? Se også:

Oppskriften på sellerorotisuppen blir cirka 4-6 porsjoner, og kan enten serveres som en forrett eller hovedrett med brød til.

Sellerirotsuppe med eple

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Sellerirotsuppe
  • 400 gram sellerirot

  • 150 gram mandelpotet

  • 1 stk syrlig eple

  • 2 stk sjalottløk

  • 2 ss smør

  • 6 dl grønnsaksbuljong eller utblandet fond

  • 4 dl melk

  • 1/2 stk sitron

  • Salt

  • Pepper

  • Garnityr
  • 150 gram bacon

  • 2 stk vårløk

  • 1 stk syrlig eple

Fremgangsmåte

  • Skrell selleriroten og mandelpotetene, og del de opp i små terninger. Surres i litt smør i en gryte i noen minutter, mens du skreller og deler opp både eple og sjalottløk i smått. Ha dette i gryten og surr videre noen minutter.
  • Ha så i utblandet grønnsaksbuljong, og la suppen koke i cirka 15 minutter (til grønnsakene er møre).
  • Bruk så en stavmikser eller blender til å lage en jevn og fin suppe. Ha sellerirotsuppen tilbake i kasserollen, tilsett melken og kok opp.
  • Gjør klar garnityren. Stek baconet i en varm stekepanne. Vask og skjær eplet i terninger og vårløken i skiver. Når baconet begynner å bli ferdig har du i vårløken og epler. Stek videre et lite minutt.
  • Skvis sitron over suppen og smak til med salt og pepper. Server sellerirotsuppen toppet med stekt bacon, vårløk og eple, gjerne sammen med litt godt brød. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*