Semulegrøt

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Semulegrynsgrøt

Semule er den aller innerste og hardeste delen av hvetekjernen, og brukes blant annet i grøter, puddinger og til å lage couscous. I dag deler jeg en oppskrift på semulegrøt, en grøt som vekker barndomsminner hos mange av oss. Grøten er kjapp å lage, og kan serveres enten med sukker og kanel, med rød saus eller friske bær. Semulegrynsgrøt kan minne en del om smørgrøt (fløyelsgrøt), men kanskje ikke så rart siden ingrediensene i stor grad er de samme.

Til forskjell fra mange andre oppskrifter så har jeg også hatt i bittelitt vaniljesukker i grøten, som jeg synes gir en ekstra god smak. Dette kan sløyfes om du ønsker.

Banner - Mat du blir glad av

Semulegrøt

2 fra 4 vurderinger
Type rett: Dessert, KveldsNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 10 dl 10 helmelk

  • 1,5 dl 1,5 semulegryn

  • 1,5 ss 1,5 smør

  • 1,5 ss 1,5 sukker

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • Noen forslag til topping
  • kanel og sukker

  • rød saus

  • friske bær

Fremgangsmåte

  • Kok opp melken på middels høy varme. Pass på at du ikke brenner den.
  • Dryss over semulegryn, mens du rører i grøten. Har du i grynene på en og samme gang vil du få en stor klump som er vanskelig å røre ut. La grøten koke i cirka 10 minutter. Unngå at grøten brenner seg – Rør ofte og bruk ikke for høy varme.
  • Tilsett smør, sukker, vaniljesukker og salt, og bland godt.
  • Server semulegrøt med sukker og kanel, rød saus eller friske bær. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*