
Har du hørt om shahi paneer? Hvis ikke så er det på tide å få øynene opp for denne populære og Nord-Indiske vegetarretten. Kort forklart så er dette paneer-ost (indisk ost) servert i en kremete saus av blant annet crème fraîche, yoghurt, tomater og en rekke spennende krydre. Til tross for en lang ingrediensliste, med mange steg i fremgangsmåten, så var dette forholdsvis enkelt å lage (beregn cirka 40-50 minutter).
Da jeg begynte å se på denne retten forrige helg så var jeg redd dette kom til å bli et umulig prosjekt med alle mulige slags krydre. Men med unntak av paneer (som blant annet fåes kjøpt på Rema), så hadde jeg faktisk alle ingrediensene. Vet ikke om det sier mest om mitt krydderskap eller at dette er en overkommelig rett for de fleste? Jeg tror kanskje det mest vriene å få tak i må være hel kardemomme, men her tenker jeg det må være mulig å bruke bittelitt malt kardemomme om man ikke har annet, en klype eller to.
Dersom du er opptatt av kjøttfrie middager kan jeg også anbefale en annen indisk rett her på bloggen – Chana masala.
Server shahi paneer med ris eller nanbrød, og en enkel salat ved siden av. Absolutt nydelig! Her snakker vi muligens ny vegetarfavoritt hos oss!
Håper det smaker!
Hei,
Mener du hel kardemomme, eller hel kardemommekjerne?
Jeg kjøpte den billige da, ikke sant, men lurer på om du mente de dyre shortaene.
https://www.bryggselv.no/brewferm/105806/kardemomme-hel-100g-naturlig-smakstilsetning
https://www.europris.no/p-kardemommekjerner-20-g–santa-maria-180999
Hei, det skulle nok stått kardemommekjerner fra to kardemommekapsler. Bruk cirka 1/2 ts kardemommekjerner 🙂 skal endre litt på oppskriften senere, så takk for tilbakemelding! 🙂
Jeg skjønner jo nå i ettertid at det ikke gir mening, men under punkt 7 hadde det vært lurt å formulere teksten litt annerledes så det ikke ser ut som om det er de faste ingrediensene man skal kjøre i en blender 😬 jaja, jeg lærte ihvertfall at hvis man stavmikser kanelstang får man bare veldig mye kanelfliser.
Ohoi! Det kan jeg tenke meg 😬 har lenge tenkt på å gi denne oppskriften en overhaling, men fikk i det minste korrigert litt på dette steget nå. Takk for at di gjorde meg obs på dette 😅