Shakshuka med krydrede pølser

Shakshuka med chorizo

Shakshuka er en rett som har slått veldig an her i Norge det siste året, og har blitt servert til frokost flere morgener hjemme hos oss. Retten er en nordafrikansk spesialitet hvor egg posjeres i en panne med saus av tomater, løk og krydder. Shakshuka  smaker nydelig sammen med brød med smør, er sunt og en fin måte å servere en spennende helgefrokost.

Jeg har tidligere presentert en ganske enkel variant (vegetarvennlig) her på bloggen, men tenkte det var på tide med en ny utgave. I denne nye shakshukavarianten har jeg gjort noen små justeringer fra den forrige oppskriften og har i tillegg hatt i noen biter med chorizo. Du kan også bruke noen andre godt krydrete pølser, men dersom du har fulgt bloggen min en stund så vet du at jeg har en liten svakhet for chorizo.

Shakshuka med chorizo
Shakshuka med chorizo

Håper du tar deg tid til å teste denne nye frokostoppskriften, og kanskje legger igjen en liten kommentar i kommentarfeltet nederst i oppskriften.

Shakshuka med chorizo

Shakshuka med chorizo

Ingredienser

  • 75 gram chorizo
  • 1/2 ts spisskummen
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 gul løk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Salt
  • 4 egg
  • 1 ss fersk bladpersille
  • 1 avokado

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær de krydrede pølsene (chorizo, lomo embuchado eller lignende) i terninger og stek de et par minutter i en varm stekepanne. Sett til de ferdigstekte pølsebitene til side.
Steg 2
Skjær opp løk, hvitløk og paprika i små terninger.
Steg 3
Rist spisskummen kjapt i en varm og tørr panne i cirka 10 sekunder. Hvis pannen ikke er skikkelig varm må du beregne litt lengre tid. Ha så i løk, paprika og olivenolje og surr det hele på medium varme i noen minutter til løken begynner å bli blank og myk. Kjenn den deilige krydderlukten som brer seg rundt i kjøkkenet mens du holder på.
Steg 4
Tilsett hakkede tomater og la det helle putre i 10-15 minutter til mye av vannet fra tomatene har kokt bort og du har fått frem de gode smakene.
Steg 5
Når sausen er passe tykk smaker du til med litt salt og blander inn de stekte pølsebitene. Lag så fordypninger i pannen som du knekker eggene i. La det hele putre videre i 5-6 minutter, gjerne under lokk, til eggene er passe stekte.
Steg 6
Rett før servering strør du over litt finhakket persille og legger over en avokado oppskåret i skiver. Server shakshukaen varm, gjerne sammen med nystekt brød med litt smør på. Vel bekomme!