Shakshuka – Nydelig helgefrokost

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Shakshuka

Forrige lørdag kunne du se meg legge ut et bilde av shakshuka på Instastories (detgladekjokken heter jeg på Instagram), og det tok ikke lang tid før jeg fikk tilbakemeldinger fra følgere som gledet seg til oppskrift.

Shakshuka er en rett med egg som posjeres i en saus av tomater, paprika og løk, ofte krydret med spisskummen. Retten har blitt populær de siste årene, og er den perfekte helgefrokosten servert sammen med brød eller ristet brød. Du må ikke servere den til frokost, men er også god som lunsj eller som en enklere middag om du vil.

Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Shakshuka

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostKjøkken: NordafrikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stk 1 paprika

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1/2 ts 1/2 hel spisskummen

  • 1 klype 1 kanel

  • 1 boks 1 (400 gram) hermetiske tomater

  • 4 stk 4 egg

  • 8 stk 8 cherrytomater

  • Salt og pepper

  • Frisk persille

Fremgangsmåte

  • Rens løken og fjern frøene fra paprikaen og chilien. Hvitløk, løk, chili og paprika finhakkes og surres i en høykantet stekepanne i en skikkelig god olivenolje. La gjerne surre i 10-15 minutter på medium varme, til både løk og paprika er blank og myk.
  • Tilsett hel spiskummen (eller malt om du ikke har hel) og et par små strøssel med kanel. Ha så oppi en boks hakkede tomater og la alt sammen stå å småputre noen minutter.
  • Lag fire hull/fordypninger i pannen som du knekker eggene oppi. Topp med noen små cherrytomater hvis du har. Sett på et lokk og la putre i 5-7 minutter til eggene er ferdigstekte.
  • Strø over fersk persille, litt salt og nykvernet pepper.
  • Server shakshukaen umiddelbart, gjerne med ristet brød.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*