Shakshuka – Nydelig helgefrokost

Shakshuka

Forrige lørdag kunne du se meg legge ut et bilde av shakshuka på Instastories (detgladekjokken heter jeg på Instagram), og det tok ikke lang tid før jeg fikk tilbakemeldinger fra følgere som gledet seg til oppskrift.

Shakshuka er en rett med egg som posjeres i en saus av tomater, paprika og løk, ofte krydret med spisskummen. Retten har blitt populær de siste årene, og er den perfekte helgefrokosten servert sammen med brød eller ristet brød. Du må ikke servere den til frokost, men er også god som lunsj eller som en enklere middag om du vil.

Serveringstips! Fikk tips fra en venninne som hadde laget denne retten om å ha litt chorizo oppi. Høres fantastisk godt ut!

Shakshuka
Shakshuka

Håper oppskriften faller i smak!

Oppskrift på shakshuka

Shakshuka

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 ts hel spisskummen
  • 1 klype kanel
  • 1 boks (400 gram) hakkede tomater
  • 4 egg
  • 6-8 cherrytomater
  • Salt og pepper
  • Frisk persille

Fremgangsmåte

Steg 1
Rens løken og fjern frøene fra paprikaen og chilien. Hvitløk, løk, chili og paprika finhakkes og surres i en høykantet stekepanne i en skikkelig god olivenolje. La gjerne surre i 10-15 minutter på medium varme, til både løk og paprika er blank og myk.
Steg 2
Tilsett hel spiskummen (eller malt om du ikke har hel) og et par små strøssel med kanel. Ha så oppi en boks hakkede tomater og la alt sammen stå å småputre noen minutter.
Steg 3
Lag fire hull/fordypninger i pannen som du knekker eggene oppi. Topp med noen små cherrytomater hvis du har. Sett på et lokk og la putre i 5-7 minutter til eggene er ferdigstekte.
Steg 4
Strø over fersk persille, litt salt og nykvernet pepper.
Steg 5
Server shakshukaen umiddelbart, gjerne med ristet brød.