Shepherd’s pie

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel
Shepherd's pie

Hva er egentlig shepherd’s pie? Som matinteressert så er det fort gjort å ta det for gitt at leseren er godt bevandret i matverdenen, men slik er det jo nødvendigvis ikke. Shepherd’s pie er en nydelig formrett fra Storbrittania og Irland, og er en kjøttgryte med et lokk av potetmos og eventuelt litt ost, som så gratineres i ovnen. Ingrediensene i kjøttgryten kan variere, men man skiller gjerne på sheperd’s pie og cottage pie, avhengig av om man har brukt lam eller storfe i gryten.

Shepherd’s pie er en deilig formrett som smaker ekstra godt på kalde og mørke dager. Bruk sesongens lam og norske rotgrønnsaker, og nyt denne fantastisk gode retten!

Shepherds pai

Andre fristende formretter på Det glade kjøkken:

Shepherd’s pie

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: Engelsk
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • 1 stk stor løk

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss olivenolje

  • 600 gram kjøttdeig av lam

  • 1 ss tomatpuré

  • 2 ss hvetemel

  • 5 dl utblandet hønsebuljong eller kjøttbuljong

  • 1 boks mais

  • 1/2 ss worchestershiresaus (kan utelates)

  • 1 ts rosmarin, tørket

  • 1 ts timian, tørket

  • 100 gram frosne erter

  • Salt og pepper

  • Potetmos
  • 750 gram potet

  • 1 ss smør eller margarin

  • 1,5 dl melk

  • 1/4 ts revet muskatnøtt

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Topping
  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Brun lammedeigen i litt olje i en varm panne. Ha den ferdigstekte kjøttdeigen over i en gryte.
  • Skrell gulrot, løk og hvitløk, og del grønnsakene opp i smått. Surr grønnsakene i olje til løken er blank og myk. Fres en skje med tomatpuré sammen med grønnsakene i et lite minutt, før grønnsakene has over i gryten med kjøttet.
  • Strø hvetemel over kjøttet og grønnsakene og bland godt. Ha i utblandet buljong, en liten boks mais, worchestershiresaus, rosmarin og timian, og kok opp gryten. La gryten koke på lav varme i 20-30 minutter, mens du går i gang med potetmosen.
  • Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skrell potetene og kok de møre i usaltet vann. Koketiden vil variere ut i fra størrelse og hvilken type potet du har brukt. Bruk en potetstapper til å mose potetene til du har ønsket konsistens. Spe på med litt melk hvis det er vanskelig å stampe potetene. Ha i smør, og spe på med melk til ønskelig konsistens. Ha i muskattnøtt, smak til med salt og pepper.
  • Tilsett de frosne ertene i lammegryten og kok videre et par minutter. Smak til med salt og pepper. Ha kjøttstuingen over i en smurt ildfastform. Fordel potetmosen over som et lokk over, og dryss over en liten neve med revet hvitost.
  • Sett ildfastformen nest nederst i ovnen. La den steke i cirka 30-35 minutter, til toppen begynner å bli gyllen. Server shepherd’s paien med en enkel salat, eller nyt den slik den er. Håper det smaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*