• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. mars 2018

Sitronfromasj med oreobunn

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sitronfromasj med oreobunn

Sitronfromasj med oreobunn – tittelen er kanskje ikke så spennende, men det er i hvert fall ingen tvil om hva man får. I forrige innlegg fortalte jeg at jeg serverte braisert lammeskank da vi fikk middagsgjester. Siden dette var en forholdsvis tung middag så hadde jeg lyst på en dessert som var frisk og føltes litt lettere. Ut av det blå fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle lage sitronfromasj, og for å balansere litt av det syrlige i fromasjen så kombinerte jeg den med en enkel oreobunn.

Det er svært enkelt å lage sitronfromasj og du kan fint lage den allerede dagen i forveien. Jeg brukte justerbare kakeringer og satte en diameter på 7,5 cm, men det er ikke noe i veien for å lage desserten i flotte glass istedenfor.

PS! Ta en gjerne titt på noen av de andre fristende porsjonskakene jeg har publisert tidligere.

Håper sitronfromasj med oreobunn faller i smak, og nøl ikke med å si i fra dersom noe er uklart i oppskriften.

Sitronfromasj

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. mars 2018
  • 4 porsjonskaker
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Sitronfromasj med oreo
Ingredienser
  • Oreobunn
  • 120 gram oreokjeks
  • 40 gram smør
  • Sitronfromasj
  • 3 gelatinplater
  • 3 egg
  • 75 gram sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 1 sitron
Slik gjør du det
Steg 1
Ha kjeks og smør i en matmølle, og kjør det sammen til du har en smuldrete masse. Fordel oreobunn-massen i 4 små kakeringer og sett formene inn i kjøleskapet mens du lager resten. Mine former er justerbare og jeg brukte en diameter på 7,5 cm.
Steg 2
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Steg 3
Vask sitronen godt (velg økologisk) og bruk et zestjern eller fint rivjern til å ta av det aller ytterste delen av skallet. Rasp halvparten av sitronen for skall over i en liten kasserolle. Skvis deretter all saften ut av sitronen i samme kasserolle. Kok opp sitronsaften og ta kasserollen så av platen.
Steg 4
Klem all vannet ut av de oppbløtte gelatinplatene og rør de ut i den varme sitronsaften. La blandingen stå og avkjøle mens du lager resten, men pass på at gelatinen ikke stivner.
Steg 5
Skill eggehviter fra eggeplommene fra eggene. Eggehvitene har du i en egen skål, mens eggeplommene piskes til eggedosis med halvparten av melisen.
Steg 6
Mens kjøkkenmaskinen går pisker du kremfløten til myk krem. Jeg er så heldig at jeg kunne bruke vispen på stavmikseren til å piske krem mens kjøkkenmaskinen stod for eggedosisen. Hvis du ikke er så heldig må du enten piske krem for hånd eller vente til eggedosisen er ferdig.
Steg 7
Bland forsiktig eggedosis, krem og sitronsaft sammen ved hjelp av en slikkepott. Stivpisk eggehvitene og resten av melisen til stiv marengs. Vend dette inn med resten.
Steg 8
Ta porsjonskakene ut av kjøleskapet. Fordel sitronfromasjen i hver av de fire kakeformene som til nå bare inneholder oreobunnen. Fyll opp formene eller til du har brukt opp kremen.
Steg 9
Dekk til kakeformene med en plastfolie og sett de inn i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til sitronfromasjen har stivnet.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • fromasj
  • porsjonskake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Braisert lammeskank med pastinakkpuré og tilbehør
Alt-i-ett gryte med storfekjøtt

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020
0 kommentarer

Bakte epler med kardemommeis

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales