Sitronterte med marengs

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Sitronterte

Sitronterte med marengs er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig. Dette kan fort bli en ny kakefavoritt!

Etter at jeg la ut story av denne sitronterten er det flere som har spurt om jeg kan legge ut oppskrift allerede denne uken. Denne terten er skikkelig påskegul, og sitronkremen kan minne om Fox. Kaken holder fint 4-5 dager i kjøleskapet, men det er en stor sjans for at de ikke blir liggende så lenge.

Glad i sitronkrem? Sjekk oppskriften på lemon curd. Nydelig som fyll i makroner.

Jeg pyntet sitronterten med marengs, som jeg brukte en brenner på rett før jeg satte den på bordet. Ikke bare ser det flott ut, men er også en fin kontrast til den syrlige sitronkremen. Har du ikke en brenner kan du bruke grillen i stekeovnen noen sekunder.

To gode tips når det gjelder marengsen:

  • Ha marengsen på kaken rett før servering.
  • Blir det kakerester er det lurt å forsiktig skrape av marengsen, så unngår du ekkelt søl på kaken når den har stått i kjøleskapet.

Les også tips for å lykkes med marengsen.

Enkel sitronterte

Sitronterte

4 fra 6 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: FranskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 

10

minutter
Total steketid

50

minutter
Avkjøling

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Tertebunn
  • 300 gram 300 hvetemel

  • 175 gram 175 romtemperert smør

  • 100 gram 100 melis

  • 1/2 stk 1/2 vaniljestang

  • 1 stk 1 egg

  • Fyll
  • 3 stk 3 sitroner

  • 6 stk 6 egg

  • 200 gram 200 sukker

  • 2 dl 2 kremfløte

  • Marengs
  • 2 stk 2 eggehviter

  • 85 gram 85 finkornet sukker

  • bittelitt sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Tertebunnen.
    Ha mel, smør og melis i en foodprosessor. Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha vaniljefrøene sammen med melet. Kjør det rask sammen til deigen smuldrer seg. Tilsett egget og kjør til deigen samler seg. Du kan også bruke hendene om du ønsker. Det er viktig at du ikke jobber for lenge med deigen, slik at glutenet blir aktivert.
  • Pakk deigen inn i plast, og legg den kjølig i 20 minutter. Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Kjevle ut deigen til en 2-3 mm tykk leiv. Det enkleste kan være å kjevle den ut mellom du bakepapir. Kle en paiform (28 cm i diameter) med deigen. Skjær vekk det overflødige. Prikk deigen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Tertebunn klar for ovnen
  • For at deigen skal holde fasongen under steking kan det være en god ide å fylle terteskjellet med erter eller ris første del av stekingen. Krøll et av bakepapirene du brukte til å bake ut tertedeigen, legg det i pairformen og fyll på med tørkede erter.
  • Stek paibunnen først i 10 minutter. Fjern forsiktig bakepapiret med ertene og stek ytterligere 5-10 minutter, til kantene er lett gyllne. La terteskallet avkjøle i cirka 15 minutter.
  • Sitronfyllet.
    Vask to av sitronene godt, og riv av det aller ytterste sitronskallet ved hjelp av et lite rivjern (zestjern/microplane). Det er kun den gule delen av skallet som skal være med. Press saften av sitronene, slik at du har cirka 1,5-1,75 dl sitronsaft. Ta gjerne vare på en ferdigpresset sitron til du skal lage marengsen.
  • Bland sammen med egg, sukker og fløte i en kjøkkenmaskin eller i en bolle. Tilsett sitronsaften og skallet og rør godt sammen. Smak på fyllet for å kjenne om du har tilstrekkelig med sukker. Røren vil være tyntflytende før den går i ovnen.
  • Sett terteskallet tilbake i ovnen og hell forsiktig i fyllet. La terten steke i 30-35 minutter 175 grader, til sitronfyllet har satt seg. 30 minutter. Sitronfyllet skal fortsatt være litt mykt og dissete i konsistens.
  • Avkjøl.
    Avkjøl terten på en rist og la den stå i kjøleskapet minst 2 timer før servering.
  • Marengs.
    Rett før servering lager du marengsen. Om du fortsatt har noen av de halve sitronene fra tidligere steg, kan du gni innsiden av sitronen i en bolle. Syren i sitronsaften bidrar til å fjerne eventuelle fettpartikler og bidrar også med å danne skum. Her er det også viktig at kjøkkenredskapene du bruker er skikkelig rene, ellers blir det vanskelig å lage marengs. Ha eggehvitene i bollen, og pisk de på lav hastighet til det begynner å skumme. Utrolig viktig at det ikke er det minste spor av eggeplommer sammen med hvitene.
  • Skru opp hastigheten, og ha gradvis i litt av sukkeret (cirka 1/5). Fortsett å vispe mens du tilsetter mer av sukkeret, bare litt av gangen. Når du har tilsatt alt sukkeret fortsetter du å vispe til at marengsen er stiv og helt uten hele korn av sukker.
  • Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt de i små topper å sitronterten. Bruk en créme brûlée brenner til å svi marengsen noen sekunder. Du kan også bruke grillen i stekeovnen (full guff) om du ikke har en brenner. Server og nyt en nydelig sitronterte med marengs.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*