Sitrussalat med honningglaserte nøtter

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Sitrussalat

For et par uker siden laget jeg en kjempegod sitrussalat med honninglaserte nøtter. I den hadde jeg blant annet appelsiner (røde og vanlige), grapefrukt og lime. Nydelig god ble den, og den litt syrlige salaten passet veldig godt med de søte nøttene. Jeg serverte den som en slags sunn dessert, men hadde sikkert også fungert godt som et tilbehør til middagen eller kanskje som et vitaminrikt mellommåltid. Får du ikke tak i røde appelsiner bytter du de ut med helt ordinære appelsiner istedenfor.

Jeg har egentlig i flere år tenkt på at jeg skulle lage en slik salat, men etter at jeg fikk smake på Fru Timian sin fruktsalat (gjennom et arrangement hvor hun hadde matkurs), ble jeg overbevist om at jeg omsider måtte lage en sitrussalat. Jeg har så klart laget min egen variant av salaten 🙂

Sitrussalat med honningglaserte nøtter

Retten i seg selv er ikke vanskelig å lage, men det kan ta litt tid å skrell og dele opp all sitrusfrukten. Har du skåret fileter en del ganger tidligere og har erfaring med å rense granateple, tar det nok ikke så lang tid. Det er så klart ikke noe i veien med å droppe de fine filetene om det blir mye pirk.

Glad i fruktige salater til maten? Da vil du kanskje også like noen av disse:

Sitrussalat med honningglaserte nøtter

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: Tilbehør, DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk appelsiner

  • 2 stk røde appelsiner

  • 1 stk grapefrukt

  • 1 stk lime

  • 1/2 stk granateple

  • Frisk mynte

  • Honningglaserte nøtter
  • 30 gram valnøtter

  • 30 gram macadamianøtter eller pistasj

  • 1 ss smør

  • 2 ss honning

  • 1 stk lime

  • 1 klype flaksalt

Fremgangsmåte

  • Start med de honningglaserte nøttene. Grovhakk nøttene og rist de i en varm stekepanne til de får bittelitt farge. Tilsett smør og honning og la nøttene boble i massen i et lite minutt, under omrøring. Skvis i saften av en lime og dra så nøttene bort fra varmen. Tilsett en klype flaksalt og la massen avkjøle.
  • Lag sitrussalaten. Skjær av topp og bunn av appelsinene (både røde og vanlige), grapefrukten og limen, og skjær deretter skallet av frukten. Forsøk å skjære bort så lite som mulig av fruktkjøttet.
  • Skjær fileter av de vanlige appelsinene og grapefrukten. Det gjør du ved å skjære på innsiden av skilleveggene, inn mot midten av kjernen. På den måten får du en helt ren filet uten skillevegger.
  • De røde appelsinene og limen skar jeg bare i skiver på tvers, for å få litt variasjon i snittene.
  • Når all frukt er oppskåret må du gjerne skvise gjenværende fruktsaft i et glass og nyte det, så slipper det å gå til spille.
  • Skrell granateplet og ha kjernene i en skål.
  • Legg oppskåret sitrusfrukt vekselsvis på et fat, sammen med honningglaserte nøtter, granateplekjerner og mynte. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*