
For et par uker siden laget jeg en kjempegod sitrussalat med honninglaserte nøtter. I den hadde jeg blant annet appelsiner (røde og vanlige), grapefrukt og lime. Nydelig god ble den, og den litt syrlige salaten passet veldig godt med de søte nøttene. Jeg serverte den som en slags sunn dessert, men hadde sikkert også fungert godt som et tilbehør til middagen eller kanskje som et vitaminrikt mellommåltid. Får du ikke tak i røde appelsiner bytter du de ut med helt ordinære appelsiner istedenfor.
Jeg har egentlig i flere år tenkt på at jeg skulle lage en slik salat, men etter at jeg fikk smake på Fru Timian sin fruktsalat (gjennom et arrangement hvor hun hadde matkurs), ble jeg overbevist om at jeg omsider måtte lage en sitrussalat. Jeg har så klart laget min egen variant av salaten 🙂

Retten i seg selv er ikke vanskelig å lage, men det kan ta litt tid å skrell og dele opp all sitrusfrukten. Har du skåret fileter en del ganger tidligere og har erfaring med å rense granateple, tar det nok ikke så lang tid. Det er så klart ikke noe i veien med å droppe de fine filetene om det blir mye pirk.
Glad i fruktige salater til maten? Da vil du kanskje også like noen av disse: