Sjakkhjerter (sjakkruter)

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
Sjakkhjerter

Sjakkruter er en av de tradisjonelle julekakene som mange bare må ha til jul. Oppskriften er utrolig enkel, og for å gjøre litt ekstra ut av disse rutene bestemt jeg meg for å lage sjakkhjerter istedenfor. Synes de ble veldig morsomme!

Det krever litt nøysomhet når man skal lage disse, så her er det bare å finne frem kjevle og linjal. Og det er så klart ikke noe i veien for å lage vanlige sjakkruter istedenfor om du vil gjøre det litt enkelt for deg selv.

Sjakkruter

Mer tradisjonell og enkel julebakst:

Sjakkhjerter (sjakkruter)

5 fra 2 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Middels
Porsjoner

40

stk
Tilberedning + hvile

1

time 

30

minutter
Steketid

12

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Grunndeig
  • 300 gram 300 hvetemel

  • 100 gram 100 melis

  • 250 gram 250 romtemperert smør

  • Lys deig
  • 2 ts 2 vaniljesukker

  • Mørk deig
  • 2 ss 2 bakekakao

Fremgangsmåte

  • Bland sammen hvetemel og melis i en bolle. Ha i romtemperert smør og bruk en kjøkkenmaskin med påmontert K-spade eller en foodprosessor til å kna sammen deigen. Først vil du få en veldig smuldrete masse, men etter kort tid vil du se at den samler seg, og er en formbar deig. Ikke jobb for lenge med den.
  • Del deigen i to. Jobb inn vaniljesukker i den ene halvdelen og kakao i den andre deigen. Ha deigklumpene i hver sin plastpose og legg de i kjøleskapet i rundt 1 time.
  • Start med den lyse deigen. Del den i to, og la den ene halvdelen ligge kjølig inntil videre. Kjevle den andre halvdelen utover til et rektangel. Leiven du kjevler ut bør være 6 mm tykk, og minst 5 cm bred (6 mm x 8 staver = 48 mm bred). Del deigen opp i 8 staver som hver er 6 mm brede. Restene av deigen legger du sammen med den store klumpen du tidligere har lagt til side. Legg de lyse stavene kjølig.
  • Gjør det samme med den mørke deigen. Del den i to og kjevle den ene halvdelen utover og del den opp i staver. Legg kjølig i minimum 10 minutter.
  • Sett ovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ta ut både de lyse og mørke stavene fra kjøleskapet. Sett sammen kaken ved å legge annen hver lyse og mørke staver. Legg 4 i bredden og stable 4 i høyden, veksle med å starte hver rad med lys og mørk deig. Trykk de gjerne litt i hop.Stable lys og mørk deig til sjakkjerter
  • Legg den sjakkrutete blokken kjølig noen minutter, mens du lager “buen på hjertene. Rull resten av den lyse og mørke deigen til tykke pølser. Del de på langs. Pølsene skal være like brede som den sjakkrutede blokken.
  • Legg den ene halvdelen av den lyse deigen på en av sidene på stubben, og den mørke på den tilstøtede siden. Trykk den litt sammen, slik at de ikke løsner når du skjærer de opp. Form den litt til ved behov. Sett kjølig i 10-15 minutter, da er det enklere å dele den opp.Sjakkhjerter klar for oppdeling
  • Kutt opp deigein i 7 mm tykke skiver, som legges over på et stekebrett. Sjakkhjerter klar for ovnen
  • Stekes på midterste rille i cirka 12 minutter, til de såvidt begynner å få litt farge i kantene. Legges over på en rist for avkjøling

Notater

  • Sjakkhjertene oppbevares i en tett kakeboks.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*