Sjokoladeboller med havregryn

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Sjokoladekuler

Sjokoladeboller husker jeg godt fra barndommen. Disse litt rare sjokoladekulene som var rullet i kokosmasse, med en mild smak av kaffe. Supergode, og om du ikke er glad i kaffe kan den fint erstattes med appelsinjuice istedenfor. Kan ikke huske sist jeg spiste sjokoladeboller.

Selv om jeg ikke vil kalle disse for helsekost, så tror jeg vi kan kalle det for sunnere julebakst. I hvert fall hvis man sammenligner med mye annen bakst. Sjokoladebollene er nemlig laget med en stor mengde havregryn. Bruker du havregryn og sjokolade uten gluten er de også glutenfrie.

Disse kan for øvrig fint oppbevares i fryseren frem til jul, men det spørs om du ikke må belage deg på å lage en ny porsjon når det nærmer seg. Sjokoladebollene har nemlig en tendens til å forsvinne litt etter litt, på et eller annet magisk visk.

Sjokoladeboller

Er du allerede i gang med julebaksten? Her er noen forslag til julekaker som kan oppbevares i fryseren frem mot jul:

Sjokoladeboller (sjokoladekuler)

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: KonfektNivå: Enkel
Porsjoner

1

porsjon
Tilberedning

20

minutter
Porsjonsstørrelse

20

kuler
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram romtemperert smør

  • 1 dl sukker

  • 3 dl lettkokte havregryn

  • 2 ss kakao

  • 2 ts vaniljesukker

  • 2 ss sterk kaffe

  • 1 dl kokosmasse til pynt

Fremgangsmåte

  • Visp romtemperert smør og sukker sammen til det begynner å bli hvitt og luftig.
  • Rør inn havregryn, kakao, vaniljesukker og kaffe. Bruk hendene om det er vanskelig å jobbe med en sleiv. Sett massen kjølig 15-20 minutter dersom den er litt klissete.
  • Form/rull massen til små kuler med hendene, og rull de så i kokosmasse. Se tips under. Sett sjokoladekulene på en tallerken eller et fat, og sett de kjølig til har blitt kalde. Legg de så over i en kakeboks. Oppbevares kjølig frem til servering.

Notater

  • Tips! Det blir fort litt kliss når man skal rulle ut sjokoladekulene, så det kan være en ide å fukte hendene med vann for at havregrynene ikke fester seg for lett til hendene. Det kan også være en fordel om man knar massen litt sammen.
  • Oppbevaring. Sjokoladekulene kan oppbevares i kjøleskap i flere uker, eller i fryseren over lengre tid.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*