Sjokoladedessert til halloween

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Sjokoladepudding til Halloween

Har du lyst til å lage en kreativ dessert til Halloween? For noen helger siden laget jeg en morsom dessert, bestående av sjokoladepudding, sjokoladejord, bringebærpuré og litt spiselige pynt (øyne, gresskar og gravstøtte i sukker). Resultatet ble en creepy gravplass, full av sjokoladesmak.

Det er i grunn ikke så vanskelig å lage denne desserten. Alle enkeltelementene (sjokoladepudding, sjokoladejord og bringebærpuréen) kan lages klart et par dager i forveien om du ønsker. Bare husk å ha sjokoladepuddingen over i passende serveringsglass når du lager den. Ta utgangspunkt i denne oppskriften på sjokoladepudding. Har også utelatt kaffen fra ingredienslisten, for en litt mer barnevennlig versjon. Lager du sjokoladepuddingen samme dag bør du beregne cirka 3 timer avkjøling på puddingen, slik at den rekker å stivne og bli kald.

Bringebærpuréen kan også erstattes med hjemmelaget vaniljesaus om du ønsker.

Halloween-dessert - sjokoladepudding

Sjokoladepudding til Halloween

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Sjokoladepudding
  • 100 gram 100 kokesjokolade (50-60%)

  • 2 stk 2 eggeplommer

  • 1 ss 1 kakao

  • 3 dl 3 helmelk

  • 1,5 dl 1,5 kremfløte

  • 35 gram 35 sukker

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 25 gram 25 maizena

  • 1 klype 1 salt

  • Sjokoladejord
  • 50 gram 50 mandler

  • 35 gram 35 smør

  • 50 gram 50 sukker

  • 30 gram 30 hvetemel

  • 20 gram 20 kakao

  • Bringebærpuré
  • 150 gram 150 frosne bringebær

  • 1 ss 1 sukker

  • 1 skvis 1 sitronsaft

  • 1 ts 1 potetmel

  • Pynt
  • gravstein (av sukker)

  • øyne (av sukker)

Fremgangsmåte

  • Sjokoladejord
    Start med å lage sjokoladepuddingen, den trenger lengst tid på å avkjøle seg. Finhakk kokesjokoladen, så har du den klar. Rør sammen eggeplommene, kakaoen, melken, kremfløten, sukkeret, vaniljesukkeret og maizenaen i en liten kasserolle. Kok opp på lav varme, mens du rører i blandingen kontinuerlig. Blandingen tåler et lite oppkok, men dra kasserollen bort fra varmen når du ser de første boblene.
  • Ha i kokesjokoladen og en klype salt, og rør i blandingen til sjokoladen har smeltet.
  • Hell sjokoladepuddingen over i serveringsglass, og sett den kjølig i minimum 3 timer. Et godt tips er å la den stå uten å være tildekket den første timen, så unngår du at de danner seg mye kondens i glassene. Legg over plastfolie og la den stå frem til den skal settes sammen med de andre elementene.
  • Sjokoladejord
    Her har jeg fulgt samme fremgangsmåte som i oppskriften på appelsinis med sjokoladejord, men reduserte litt på den totale mengden og andelen med kakao. Skru stekeovnen på 160 grader. Finmal mandlene i en foodprosessor og smelt smøret i en liten kasserolle.
  • Bland sukkeret, kakao, og mel sammen med finmalte mandler. Ha tilslutt i det smeltede smøret. Bland du du har en smulete blanding.
  • Fordel massen utover et bakepapirkledd stekebrett. Massen skal være ganske så finsmulete, men kan ha noen litt større biter. Stek sjokoladejorden i cirka 20 minutter, til den blir ganske så tørr i konsistensen. Rør i blandingen et par ganger underveis i stekingen. Avkjøles.
  • Bringebærpuré
    Ha frosne bringebær, sukker og en skvis sitronsaft i en kasserolle. Kok opp under omrøring, til bærene er godt most. Bland potetemelet ut i en liten skvett med vann. Dra kasserollen til side og tilsett potetmeljevningen mens du rører i pureen. Avkjøles.
  • Montering
    Dander bringebærpuré og sjokoladejord oppå sjokoladepuddingen. Pynt med øyne, gravstein og det du måtte ønske. Server og nyt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*