Sjokoladekake i langpanne med kokos

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Langpanne sjokoladekake

Sjokoladekake i langpanne har jeg bestandig vært veldig svak for. Og selv om jeg lar meg imponere av flotte kaker på et stort kakebord, så har jeg alltid plass til en saftig langpannesjokoladekake. Faktisk så var mammas skuffkake (sjokoladekake i langpanne) favorittkaken min da jeg var barn. Kunne gjerne ha bløtkake eller sjokoladekake i bursdagsselskapet mitt, så lenge det også var rom for skuffkaken.

Å lage en sjokoladekake i langpanne er også blant de enkleste kakene man kan lage. Jeg har aldri sett noen grunn til å kjøpe posekaker, siden man smeller sammen røren til en deilig sjokoladekake på den tiden det tar å varme opp stekeovnen.

Denne sjokoladekaken har jeg stekt i en dyp langpanne. Kaken blir ikke så høy (det er heller ikke meningen), men det er slik jeg liker den aller best. I glasuren har jeg tilsatt litt kaffe, men det er helt valgfritt. Et dryss av kokosmasse over kaken synes jeg gjør den ekstra god, men kan også utelates dersom man ønsker.

Sjokoladekake i langpanne med kokosstrø

Andre sjokoladekaker fra bloggen:

Banner - Mat du blir glad av

Sjokoladekake med kokos

4 fra 48 vurderinger
Type rett: KakerNivå: Enkel
Antall

1

langpanne
Tilberedning

40

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 6 stk 6 egg

  • 6 dl 6 sukker (540 gram)

  • 250 gram 250 smør/margarin

  • 60 gram 60 kakao

  • 360 gram 360 hvetemel

  • 1 ss 1 bakepulver

  • 2 dl 2 melk (200 gram)

  • Glasur
  • 200 gram 200 kokesjokolade

  • 75 gram 75 smør/margarin

  • 2 ss 2 sterk kaffe

  • 2 ts 2 vaniljesukker

  • 300 gram 300 melis

  • 2 stk 2 egg

  • Kokosmasse til pynt

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Smelt smør i en kasserolle og sett det så til side. I mellomtiden piskes egg og sukker til tykk eggedosis. Rør så kakaoen ut med det smeltede smøret, og vend det så inn i eggedosisen.
  • Mel og bakepulver blandes sammen i en skål, og siktes så inn i melet i eggedosis-blandingen. Vendes sammen med en slikkepott. Ha i melken og vend videre med slikkepotten.
  • Hell kakerøren i en bakepapirkledd langpanne. Pensle gjerne kantene med smør dersom de ikke er dekt med bakepapir. Stek kaken ett hakk under midten i stekeovnen i cirka 20 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
  • Ta stekte sjokoladekaken ut av ovnen, la den stå et øyeblikk i langpannen før du hvelver den på rist.
  • Lag glasuren. Smelt smøret i en liten kasserolle. Settes så til side og ha i hakket kokesjokolade (jeg brukte dronningsjokolade).
  • Bland sammen den smeltede sjokoladeblandingen, sterk kaffe, vaniljesukker og melis i en bolle. Visp sammen med en kjøkkenmaskin. Tilsett to egg, og visp videre til du får en jevn og smørbar glasur. Bre glasuren utover den avkjølte kaken. Strø over kokosmasse. Sjokoladekaken oppbevares kjølig.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*