
Sjokoladekake i langpanne har jeg bestandig vært veldig svak for. Og selv om jeg lar meg imponere av flotte kaker på et stort kakebord, så har jeg alltid plass til en saftig langpannesjokoladekake. Faktisk så var mammas skuffkake (sjokoladekake i langpanne) favorittkaken min da jeg var barn. Kunne gjerne ha bløtkake eller sjokoladekake i bursdagsselskapet mitt, så lenge det også var rom for skuffkaken.
Å lage en sjokoladekake i langpanne er også blant de enkleste kakene man kan lage. Jeg har aldri sett noen grunn til å kjøpe posekaker, siden man smeller sammen røren til en deilig sjokoladekake på den tiden det tar å varme opp stekeovnen.
Denne sjokoladekaken har jeg stekt i en dyp langpanne. Kaken blir ikke så høy (det er heller ikke meningen), men det er slik jeg liker den aller best. I glasuren har jeg tilsatt litt kaffe, men det er helt valgfritt. Et dryss av kokosmasse over kaken synes jeg gjør den ekstra god, men kan også utelates dersom man ønsker.

Andre sjokoladekaker fra bloggen:
